zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Ella


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Amerikaanse Staffordshire Terrier
Leeftijd: 23 September 2014
Schofthoogte: 50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Heeft een gebitssanering gehad.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, druk, opgewonden
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Ella is een enthousiaste, drukke en opgewonden Amerikaanse Stafford van 4 jaar oud. Ze is bij ons binnengekomen als zwerver en daardoor weten we helaas weinig van haar verleden af. Ella is een erg drukke en onstuimige hond, dus een typische Stafford die hoge opwinding laat zien. Tijdens de wandeling trekt ze dus ook behoorlijk aan de lijn. Ze is erg gericht op alle prikkels uit de omgeving en dit veroorzaakt veel opwinding bij haar. Bij het zien van andere honden aan de lijn laat ze ook veel opwinding zien en ze is hier moeilijk uit te halen. Ze reageert op lekkere beloningskoekjes en maakt dan ook even contact, haar aandacht verdwijnt dan weer snel. Voor Ella maakt het niet uit of je een bekend persoon bent of een onbekend persoon voor haar ze reageert altijd met veel opwinding, ze kan dan ook tegen je aan springen. We zijn hier op het DOC-T met haar volop aan het trainen en oefenen om haar hoge opwinding op een goede manier te begeleiden. Dit levert inmiddels ook al zeker resultaat op, dit is iets wat door een nieuwe eigenaar zeker voortgezet zal moeten worden.

Ella plaatsen we door haar hoge opwinding niet met kinderen in huis, aangezien kinderen vaak ook druk zijn zal dit het gedrag van Ella alleen maar versterken. Het is helaas nog onbekend of Ella geplaatst kan worden met een andere hond in huis. Aan de lijn reageert ze opgewonden bij het zien van een andere hond, bij kennismaking vermijdt ze de andere hond extreem. Uiteraard willen we graag hier op het DOC-T uitgebreid bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Het is ook onbekend of Ella geplaatst kan worden met katten in huis, we vermoeden van niet i.v.m. hoge opwinding en haar gedrag op drukke en bewegende prikkels. Het is helaas onbekend hoe Ella reageert in de huissituatie en met het alleen thuis zijn. We vermoeden dat Ella waarschijnlijk nooit in huis heeft gewoond. Ella zal veel prikkels van buitenaf reageren, het is verstandig om deze zoveel mogelijk te camoufleren, denk hierbij aan gordijn of het gebruik van een radio. Het alleen thuis zijn zal in ieder geval langzaam opgebouwd moeten worden.

Ella reageert hier nog niet op speeltjes maar dat kan met de grote afleiding hier te maken hebben. Aangezien Ella snel afgeleid is zal er met haar ook getraind en geoefend moeten worden in een prikkelarme omgeving. Hierbij is het ook belangrijk dat er met extra lekkere beloningskoekjes beloont wordt. We zijn op zoek voor Ella naar mensen met veel ervaring van zowel het ras en het gedrag wat Ella laat zien. Uiteraard kunnen het ook mensen zijn die er open voor staan om hierin goed begeleid te worden. Ook moet een nieuwe eigenaar bewust zijn van de hoge opwinding en onstuimigheid van Ella. Denkt u hierin Ella te kunnen bieden wat ze nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance