zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Django – zit in training bij Dutch Cell Dogs – Gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Windhond / Herder
Leeftijd: 1 jaar
Beharing: Korthaar
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Vriendelijk, sociaal, allemansvriend, energiek en enthousiast
Kennis: Zit, af, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Vanaf het moment dat Django als zwerver bij ons binnen kwam, heeft hij zijn eerste periode in het asiel gezeten. Hier ontwikkelde hij signalen van stress en verlatingsangst. Na enkele weken in het asiel te hebben gezeten, werd hij bij één van onze medewerkers in huis opgenomen als gastgezin. Hier zag je al snel de stresssignalen verdwijnen en hechtte hij zich aan zijn (tijdelijke) baasjes.

We hebben mogen ervaren dat Django een super vriendelijke, sociale hond is. Zowel naar mensen als naar dieren. Hij vindt het heerlijk om te kunnen spelen met andere honden. Ook naar kinderen toe is hij erg lief. Wel kan hij door zijn grootte en jonge leeftijd wat lomp en onbenullig zijn. Hij heeft op dit vlak nog het een en ander te leren. Voor hem zou het wenselijk zijn om geplaatst te worden bij een gezin dat nog een andere hond heeft, of kinderen waar hij mee kan spelen. Vergis je niet in de tijd en aandacht die hij vergt, maar als je hem voldoende uitdaging geeft dan is hij een zeer tevreden hond. Het is nog de vraag of hij met katten geplaatst kan worden. Dit hangt ook af van het karakter van de kat des huizes. In het gastgezin stonden de katten niet sterk genoeg in hun schoenen om zich staande te houden tegenover Django. Hij vindt ze namelijk reuze interessant en probeert telkens met ze te spelen. Hij kan het niet laten om steeds weer naar ze toe te gaan. Zodra de katten wegrennen, zal hij achter ze aan willen rennen. Dus elke kat zal flink zijn mannetje moeten staan om Django op zijn plaats te zetten.

Hij heeft wel moeten leren om af en toe alleen te kunnen zijn. Dit gaat steeds beter, maar wel voor enkele uurtjes. Bij mensen die een hele dag werken, is het verstandig om voor tussen de middag iets te regelen. Bijvoorbeeld een hondenoppas of uitlaatservice. De nieuwe eigenaar moet zich realiseren dat dit een hond is die erg veel uitdaging nodig heeft. Fysiek is het voor Django niet voldoende om een paar keer per dag een blokje om te wandelen. Hij moet minimaal één keer per dag een minuut of 30/45 achter elkaar vrij kunnen rennen en/of spelen met andere honden. Ook vraagt hij mentale uitdaging. Zodra hij dit onvoldoende krijgt, zal hij in huis gaan slopen uit verveling. Hij is erg trainbaar en heeft dit ook nodig. Daarom is het zeer wenselijk om een gehoorzaamheidstraining met hem te volgen. Je zult daar snel de vruchten van plukken en een hele leuk hond aan hem hebben.

Ondanks zijn lieve karakter, denken we dat hij in zijn jonge puppymaanden wel het een en ander heeft meegemaakt. Hij heeft namelijk negatieve associaties met straffen en/of stemverheffing. Daarom is het voor hem extra belangrijk dat hij terecht komt in een gezin dat uitgaat van positief belonen van gewenst gedrag, niet van straffen van ongewenst gedrag. Hij is redelijk snel onder de indruk, ook van bijvoorbeeld harde geluiden. Gelukkig herstelt hij wel snel als je hem steun biedt.

Kortom, een ontzettende vrolijke lieverd die met de juiste aandacht en in het juiste gezin, een geweldig maatje is.

Django zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance