zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Diezel – Dutch Cell Dogs – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Cocker Spaniel
Leeftijd: 6 April 2013
Schofthoogte: 40 cm
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter:  Vriendelijk, enthousiast en sociaal
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Diezel doet mee aan de Dutch Cell Dogs training t/m 11 juni. In deze periode is Diezel uiteraard te bezoeken en kan ook gereserveerd worden. De definitieve plaatsing kan pas plaats vinden na 11 juni. Voor meer informatie vraag het na bij een van onze medewerkers.

Diezel is een enthousiaste en vriendelijk Cocker Spaniel van 6 jaar oud. Diezel is samen met Oskar binnengekomen omdat door de vorige eigenaar afstand van is gedaan. De vorige eigenaar kon Diezel en Oskar door omstandigheden niet meer bieden wat ze nodig hadden. Diezel is enthousiast als hij mee mag gaan wandelen, hij springt gelijk tegen je op maar kan ook netjes gaan zien en laat zich dan goed aanlijnen. Diezel heeft tijdens de wandeling voornamelijk zijn neus aan de grond, hij zwabbert  wat op en neer voor je voeten. Hij trekt matig aan de lijn, maar dit doet hij voornamelijk als hij iets interessants ziet waar hij graag op af wilt. Diezel kan bij veel opwinding en drukte aan de lijn springen en blaffen, het is dus belangrijk om die opwinding laag te houden, dan loopt hij ook netjes mee aan de lijn. Bij het zien van andere honden dan wil hij daar graag naar toe, hij trekt dan ook aan de lijn. Voorbijgangers negeert hij of hij reageert vriendelijk op ze. Diezel reageert op bekende mensen en vreemde mensen hetzelfde namelijk: vriendelijk, sociaal, hij gaat ook wel zijn eigen gang maar zoekt graag contact. Diezel kan druk worden bij begroeting en opwinding, hij gaat dan blaffen en springen.

Diezel zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen in huis. Hier reageert hij namelijk vriendelijk, speels en sociaal op. Kinderen kunnen wel opwinding veroorzaken bij Diezel. Graag kijken we hier op het DOC-T wel uitgebreid of er ook een klik is. Diezel reageert ook vriendelijk op andere honden, hij heeft dan ook samen geleefd in huis samen met Oskar. Hij kan dus eventueel ook geplaatst worden met een andere hond in huis. Ook dit is iets wat we uitgebreid willen bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Diezel kan eventueel ook geplaatst worden met katten, hij negeert ze namelijk. In huis gedraagt Oskar zich druk en blaft veel. Diezel kan ook goed alleen thuis zijn, hij is voornamelijk gewend vanuit de vorige eigenaar om te leven in een hondenhok in de tuin. Tijdens het alleen thuis zijn wacht bij de deur tot je weer thuis komt. Het alleen thuis zijn zal bij de nieuwe eigenaar wel weer rustig opgebouwd moeten worden.

Diezel is snel afgeleid of hij schiet snel in de opwinding. Het is dus belangrijk om rustig te blijven tijdens het trainen en om Diezel op een positieve manier te begeleiden. Diezel heeft al een hoop basiscommando`s onder de knie. We zijn voor Diezel op zoek naar een plekje waar hij alle tijd en aandacht krijgt die hij verdiend. Denkt u Diezel te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance