zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Denzo – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Rottweiler
Leeftijd: 24-11-2018
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Onzeker, territoriaal, speels en enthousiast
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Denzo, onze vrolijke rakker, zit nu ongeveer een half jaar in onze opvang. Er is afstand gedaan van Denzo omdat hij thuis niet meer handelbaar was. Denzo heeft al best veel meegemaakt in zijn jonge leventje. Omdat Denzo óntzettend veel energie heeft, is er in huis ongewenst gedrag ontstaan. HondenCampus heeft deze hond destijds overgenomen van zijn bazin voor hertraining. Hij heeft erg veel vooruitgang geboekt en is nu klaar om overgedragen te worden aan zijn nieuwe baasje. Het nieuwe baasje van Denzo zal het traject nog wel door moeten zetten, omdat Denzo erg moet wennen aan nieuwe mensen en situaties. De medewerkers van HondenCampus willen hier graag bij helpen.

Denzo is een gecastreerde reu van 2 jaar oud. Zijn oud eigenaresse heeft Denzo als pup in huis genomen, hij vertoonde toen al onzeker gedrag. Onzekerheid, dat is eigenlijk het grootste probleem van onze grote vriend. Hij is wat tekort gekomen in zijn socialisatieperiode en daarom zijn diverse prikkels voor hem nog erg spannend. Hij heeft dus echt even de tijd nodig om te wennen. Op het DOC-T is Denzo inmiddels aardig gewend. Hij heeft veel vrienden gemaakt en reageert dan op mensen die hij vaker ziet, erg sociaal. Van andere honden moet hij niet veel hebben, hij ervaart deze als dreigend en valt ook naar ze uit vanuit zijn kennel en wanneer hij uitgelaten wordt. Met kleine hondjes heeft hij minder moeite.

Deze vrolijke noot heeft ontzettend veel energie. Onze medewerkers worden dan ook zeer enthousiast begroet wanneer ze Denzo willen uitlaten. Hij hecht zich maar aan 1 of 2 personen (dit is een duidelijke karaktertrek van de Rottweiler) We zoeken dan ook een stabiele baas voor Denzo, een huishouden dat uit niet meer dan 2 personen bestaat. Voor kinderen is Denzo echt te lomp. De trainers van Denzo hebben al ontzettend veel met hem bereikt. Denzo is goed te motiveren met voer en heeft daardoor een grote focus op zijn geleider. Wanneer de opwinding stijgt, bijvoorbeeld wanneer er een prikkel verschijnt waarvan Denzo denkt iets mee te moeten doen, dan kan hij nog wel eens doorslaan. Hij richt zich wel eens om door de trainer bij de arm te pakken, hij heeft echter niet het doel om schade aan te richten en heeft ook nooit schade veroorzaakt.

Uit angst kan Denzo wel agressie vertonen naar mensen. Hij had een enorm trauma opgelopen bij de dierenarts. Hier is hard aan gewerkt d.m.v. training waardoor hij inmiddels zonder muilkorf behandeld kan worden. Denzo is zelfs dikke vrienden geworden met onze dierenarts. Denzo geeft wel heel duidelijk zijn grenzen aan.

We zoeken voor Denzo een nieuwe eigenaar die ervaring heeft met Rottweilers. Het meeste probleemgedrag dat Denzo vertoont heeft een erfelijke oorzaak. Denzo is territoriaal, snel opgewonden en onzeker in nieuwe situaties. Uitlaten is best pittig; Denzo valt uit naar andere honden, fietsers en auto’s. Deze prikkels ziet hij als bedreiging en hij wil ze d.m.v. zijn gedrag wegjagen.

De trainers van Denzo zijn enorm op hem gesteld. Wanneer je eenmaal een goede band hem opgebouwd, luistert hij namelijk fantastisch goed! Het is een dolle dwaas wanneer je met hem speelt, we hebben dan ook regelmatig met hem gelachen. Denzo zou het beste op zijn plek zijn op een groot terrein met een eigen buitenkennel. Hij is zeer waaks en doet dus precies waar hij voor gefokt is.

We hebben al heel wat kunnen sleutelen aan het gedrag van Denzo. Ben jij die persoon die wel van een uitdaging houdt en op zoek is naar een zéér trouwe vriend die tevens je huis goed beschermd? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance