zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Danger – Zit in Dutch Cell Dogs training – Gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising whippet
Leeftijd: 3-5-2019
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Speels, vraagt veel aandacht, blaft/piept veel en is schrikachtig
Kennis: Zit en hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Danger zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Danger is bij ons binnen gekomen als zwerver, hierdoor weten we niks van zijn verleden af.

Naar bekende mensen gedraagt hij zich zeer aanhankelijk, kruipt zowat in je. Zoekt hij veel steun en wil niet graag alleen gelaten worden. Bij onbekende mensen is hij heel afwachtend, maar zoekt wel zelf het contact op. Danger is gewend aan kinderen, maar geeft wel zijn grenzen aan door dreigagressie in te zetten wanneer hij onder druk gezet wordt (grommen). Naar honden is hij vriendelijk, maar hij heeft meer met mensen. Mocht u zelf al een hond hebben dan kijken we hier op het asiel of er een klik is met uw eigen hond.

Danger vertoont veel tekenen van verlatingsangst. Hij piept en jankt in zijn kennel. Danger is erg gericht op mensen en is onzeker en angstig. Hij wil niet alleen zijn. Het alleen thuis zijn zal dan ook rustig aan opgebouwd moeten worden. Ook reageert hij veel op prikkels van buitenaf.

Tijdens het uitlaten trekt hij matig aan de lijn en maakt goed contact met de geleider. Hij schrikt snel van onverwachte prikkels. Hij is goed te motiveren met voer en speeltjes, hierdoor kun je hem goed trainen in een prikkelarme omgeving.

We zijn op zoek naar een baasje die rustig de tijd neemt om Danger te laten wennen, die veel thuis is en hem niet onder druk zet, maar hem op een positieve manier beloont. Als hij je eenmaal vertrouwd heb je een vriend voor het leven.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance