zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Daley


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Mechelse herder x Stafford
Leeftijd: 15-11-2016
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Speels, knuffelig
Kennis: Zit, af, blijf, hier, volg, los
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Ik ben in het asiel terecht gekomen omdat ik een beetje onzeker wordt van kinderen. Daarom hebben mijn baasjes helaas afstand van mij gedaan. Gelukkig maakte ik al snel nieuwe vrienden op het asiel. De vrijwilligers en medewerkers zijn dan ook zo leuk en gezellig. Ze zorgen heel goed voor mij. Zo goed dat ik een nieuw huisje kreeg. Helaas was ook met mijn nieuwe baasjes geen goede klik en werd ik weer terug gebracht. Nu ben ik dus echt op zoek naar mijn forever home!

In het begin kan ik wat onzeker overkomen, ik heb dan ook wel even de tijd nodig om je te leren kennen. Als je mij daarin de tijd en ruimte geeft kom ik vanzelf even kennis maken. Als ik je eenmaal ken en vertrouw zal ik alles voor je doen! Ik kom dan het liefste de hele dag knuffels halen.

Ik word er ook ontzettend blij van als ik mee mag gaan wandelen. Ik sta dan te springen in mijn kennel als mijn tuigje wordt gepakt. Als ik wil kan ik netjes meelopen aan de lijn, maar al die leuke diertjes die voorbij komen zijn veel te leuk om achteraan te gaan. Die zijn zo interessant dat ik gewoon vergeet dat er iemand aan de andere kant van de lijn vast zit ;). Ik ga er dan ook meteen achteraan en duik met mijn snuit zo de struiken in. Mijn nieuwe baasjes moeten hier dan ook op voorbereid zijn. Ook als ik andere honden voorbij zie komen wil ik daar graag naartoe. Ik wil de ander wel even leren kennen, maar ik vind niet iedereen even leuk. Auto’s en fietsers die voorbij komen maken mij niet zo veel uit, maar als er een scooter voorbij komt moet ik die wel even weg blaffen. Rotdingen zijn het ook!

Verder wordt ik altijd enthousiast als ik mee het speelveld op mag. Ik kom dan graag even knuffelen, maar houd dan wel alles om mij heen goed in de gaten. Ik ken al heel veel commando’s en vind dit ook leuk om te doen, alleen mijn aandacht erbij houden is nogal lastig. Ik zou het fijn vinden als mijn nieuwe baasjes ook extra met mij op training gaan, zodat ik alles nog beter leer en begrijp. Hierdoor zal onze band ook sterker worden. Apporteren en trekspelletjes zijn ook super leuk om te doen. Ik laat dit ook goed los op commando of in ruil voor iets lekkers of een ander speeltje. Daarnaast vind ik het ook heerlijk als ik gewoon lekker uitgebreid in de zon kan gaan liggen om vervolgens in een badje weer af te koelen.

Mijn nieuwe baasjes moeten mij nog meer commando’s aanleren, veel met mij gaan trainen en wandelen, zodat ik mijn energie lekker kwijt kan. En niet vergeten uitgebreid met mij gaan knuffelen en waar ik de rest van mijn leven kan blijven. Ziet u dit wel zitten, neem dan snel contact op met het asiel!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance