zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Daley


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising mechelse herder/ stafford
Leeftijd: 15-11-16
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Speels, vindt nieuwe mensen spannend, piept veel
Kennis: Zit, af, blijf, hier, los, volg
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Bijzonderheden: Heeft mee gedaan met de training van Dutch Cell Dogs.

Daley is bij ons terecht gekomen omdat ze niet goed met kinderen overweg kan. Kinderen vindt ze namelijk ontzettend spannend. Wanneer ze niet weg kan in zo’n situatie dan kan ze happen. Omdat dit voor Daley veel stress geeft en voor de kinderen in huis ook geen houdbare situatie is zijn we voor deze knappe dame op zoek naar een nieuw baasje.

Als Daley je eenmaal kent is ze heel vriendelijk, enthousiast en wil ze graag knuffelen. Nieuwe mensen vindt ze in het begin nog spannend en dan voornamelijk mannen. Maar wanneer je op zo’n moment haar tuigje of wat lekkers tevoorschijn tovert dan ontdooit ze snel.

Daley is geen fan van andere honden, hier kan ze naar uitvallen. Hier zijn we momenteel op aan het trainen, en gezien Daley goed af te leiden is gaat dit al een stuk beter. In huis wonen samen honden is helaas echt een stap te ver.

Daley kent al veel commando’s, daarnaast volgt ze ook dutch cell dogs training en zijn we op het asiel druk met haar aan het werk. Dit vindt ze ontzettend leuk, en Daley is goed trainbaar. We raden dan ook aan om als nieuwe eigenaar ook lekker met haar te gaan trainen. Zo kan ze haar energie kwijt, en kunnen jullie een fijne band opbouwen. Ze is dol op snoepjes en spelen, hierdoor kun je haar goed motiveren.

Ze kon bij haar vorige eigenaar best even alleen thuis zijn. In het begin zal ze even gaan piepen maar ze gaat daarna rustig liggen. Daarnaast kan ze reageren op prikkels van buitenaf. We raden dan ook aan om het alleen zijn langzaam op te bouwen.

Daley kan heerlijk genieten tijdens het uitlaten. Ze loopt netjes mee aan de lijn en gaat al voor je zitten als je haar het tuigje laat zien. Het uitvallen naar andere honden en het verkeer, vooral alles op wieltjes (scooter, skaters, fietsers, enz.), is nog een aandachtspunt. We zijn hier ook hard mee aan het trainen. We verwachten dat dit gedrag minder zal worden. Ze is namelijk goed af te leiden met wat lekkers en dan is het verkeer niet meer interessant.

We zijn voor Daley op zoek naar iemand die geen (klein)kinderen, honden, katten of andere huisdieren heeft en die het leuk vindt om lekker met haar aan de slag te gaan, samen met haar te spelen en natuurlijk veel met haar wil knuffelen. Zie jij dit wel zitten? Neem dan contact met ons op om kennis te komen maken!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance