zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Coco


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: kruising Jack Russel/ Engelse Stafford
Leeftijd: 3,5 jaar
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: Vriendelijk, sociaal, druk, speels, enthousiast
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Uitwisseling
Vachtverzorging: af en toe borstelen

Coco is afkomstig uit het asiel in Almere. Hij is een zeer actief, lief, vriendelijk en sociaal hondje. Hij heeft veel energie en speelt graag. Vooral apporteren en trekspelletjes vindt hij erg leuk. Verder is hij goed te motiveren met allerlei voertjes. Hij luistert goed en laat op commando los.

Bij bekende mensen is hij vriendelijk, houdt van knuffelen en maakt graag contact met je. Bij onbekende mensen kan hij blaffen, maar reageert verder wel vriendelijk. Hij kan geplaatst worden bij kinderen, niet bij katten en hij is selectief naar andere honden. Hier op het asiel kijken we dan of er een klik is met uw eigen hond.

Tijdens het uitlaten trekt hij aan de lijn. Reageert vriendelijk op voorbijgangers en is niet snel onder de indruk van omgevingsprikkels. Hij raakt opgewonden bij het zien van andere honden en valt ernaar uit. Hierdoor raden wij het af om hem los te laten lopen. Hij kan happen bij het aan doen van een tuigje, dit is wel goed af te leren.

Coco is een bench gewend, maar dit moet bij zijn nieuwe thuis weer worden opgepakt. Hij kan wel alleen zijn maar niet te lang, dit zal dan rustig moeten worden opgebouwd. Ook blaft Coco erg veel, dit zou d.m.v. training minder kunnen worden. Coco is een hondje dat veel bezig gehouden moet worden en goed onder commando moet staan. Hoe meer uitdaging Coco krijgt (in de vorm van training, wandelen en hersenwerk) hoe rustiger hij zich zal gedragen. Wij raden dan ook sterk aan om met Coco te gaan trainen.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

   

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance