zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Chuck – gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Greyhound
Leeftijd: 23-08-2018
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: druk, speels, vraagt veel aandacht, angstig
Kennis: Hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Chuck is bij een gastgezin geboren samen met zijn broertjes en zusjes. Daarna zijn ze hier op het asiel verder gesocialiseerd en geplaatst. Helaas door gezondheidsproblemen van zijn eigenaar is hij weer terug in de opvang. We zijn nu op zoek naar een forever home.

In het begin kijkt hij de kat uit de boom, en vindt hij alles erg spannend. Maar als hij je eenmaal kent staat hij te springen om met je mee te gaan en is hij graag bij je. Ook kinderen vindt hij erg leuk, hier reageert hij vriendelijk en enthousiast op. Wanneer Chuck eenmaal gewend is in zijn nieuwe gezin dan vraagt hij veel aandacht en steun, en heeft hij duidelijkheid nodig.

Andere honden zijn niet echt zijn favoriet, hier kan hij nog wel eens naar uitvallen. Dit doet hij niet naar alle honden, dus mocht u al een hond hebben dan kijken we hier op het asiel of er een klik is met uw eigen hond. Hij kan helaas ook niet samen met katten, deze vindt hij veel te interessant en gaat hij najagen. Wanneer hij alleen thuis moest blijven bij zijn vorige eigenaar dan zat hij in de bench, dit is hij gewend en hij kan zo best even het huis bewaken.

Met het uitlaten loopt hij goed mee aan de lijn. Wanneer hij iets hoort waar hij van schrikt dan wil hij het liefst vluchten en naar huis. We zoeken iemand die hem op zulke momenten steunt en begeleid zodat het straks allemaal niet meer zo eng voor hem is. Gezien hij zo gevoelig is raden we aan om met hem op een positieve manier te trainen en niet met de harde hand.

Ben jij iemand die Chuck de tijd geeft om te wennen en hem te begeleiden waar nodig is en die duidelijkheid geeft? Kom dan snel een keer kennismaken! Als hij eenmaal gewend is, is hij een trouwe vriend en een grote knuffelbeer!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance