zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Chico


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Rottweiler
Leeftijd: 01-01-2021
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, knuffelig, speels
Kennis: Zit, af, los, pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Hoi, hoi, ik ben Chico. Een rottweiler van bijna 2 jaar oud. Bij mijn eerste dag op het asiel had ik last van heel veel jeuk en had ik minder haar in mijn nek. Ik werd daar gek van. De medewerkers denken dat ik mogelijk besmet was met mijten. Daar ben ik nu gelukkig van verlost en heb nergens meer last van.

Ik vind iedereen leuk en sta dan ook altijd te springen als ik mee mag gaan wandelen of spelen op het speelveld. Alleen ben ik soms wel iets te enthousiast en kan ik tegen je opspringen. Niet iedereen vind dat dan weer leuk, oepsie ;).

In mijn kennel ben ik heel rustig en kijk ik je met smekende ogen aan of je mij mee neemt voor een wandeling of gezellig komt knuffelen. Ik ben geen waakhond, maar zou dit natuurlijk wel nog kunnen worden in mijn nieuwe huisje. Ik vind het heerlijk om heel de dag gekroeld te worden en kan gewoon op mijn eigen plekje blijven liggen. Buiten kan ik mezelf heel goed vermaken. Ik ga dan lekker rondlopen, snuffelen, markeren en als het kan heerlijk genieten van het zonnetje! Als je een flostouw laat zien, sta ik al klaar om ermee te spelen. Ik ken ook al een aantal commando’s, maar dit doe ik alleen als ik er zin in heb of als je iets heeeeeeel lekkers bij hebt. Vooral als ik los ben heb ik wel eens bananen in mijn oren.

Tijdens het wandelen loop ik netjes mee, maar ga wel voornamelijk mijn neus achterna. Voorbijgangers en andere honden negeer ik op afstand. Als ze dichterbij komen kan ik enthousiast worden en tegen ze opspringen. Zolang de andere hond rustig is gaat het goed en negeer ik ze, als ze opgewonden raken dan kan ik ook in mijn opwinding schieten.

Volgens de medewerkers op het asiel ben ik een verrassend fijne hond voor een Rottweiler die in het asiel terecht is gekomen!!! Wil je komen kennis maken en mij uitgebreid komen knuffelen neem dan snel contact op met het asiel!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance