zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Chico


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Amerikaanse stafford
Leeftijd: 1-1-2017
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Druk, vraagt veel aandacht, speels
Kennis: Zit en hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Chico is via de gemeente bij ons binnen gekomen, hierdoor weten we niet zo veel van zijn verleden af.

Naar zowel bekende als onbekende mensen reageert hij heel opgewonden, wel sociaal, maar kan opdringerig zijn. Als hij doorslaat in zijn enthousiasme uit hij dit door tegen zijn begeleider op te springen en te happen in de kleren van zijn geleider of zijn eigen riem. We plaatsen hem daarom niet bij kinderen.

In zijn kennel is hij erg onrustig, dit uit hij dan ook in blaffen en piepen. Hij wordt nog gecastreerd, dit zou zijn gedrag nog kunnen veranderen.

Chico heeft veel energie en kan dit moeilijk kwijt. Hij richt zich dan op objecten waarin hij gaat bijten en schudden. Hij komt moeilijk tot rust en is heel alert.

Tijdens het uitlaten trekt hij aan de lijn, maakt matig contact met geleider, maar komt wel graag en snoepje halen. Bij het zien van andere honden kan hij flink gaan trekken aan de lijn en opgewonden reageren. Je kunt dit trainen door er afstand van te nemen en zijn aandacht te vragen en hem te belonen als hij het goed doet.

Hij vindt het heel leuk om te spelen met een bal of een flos. Hij kan dan uit enthousiasme in je handen happen en tegen je aanspringen.

We verwachten dat hij rustiger kan worden door veel met hem te trainen, lange wandelingen te maken en vooral veel met hem bezig bent, zodat hij zijn energie kwijt kan.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance