zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Chica – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Chihuahua
Leeftijd: 01-01-2019
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, knuffelig
Kennis: Zit, af, hier, pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Voordat ik bij het asiel terecht kwam, liep ik rond op straat. Gelukkig zit ik nou lekker warm binnen in mijn kennel, maar nog veel liever zit ik bij iemand thuis! Iemand die mij alle aandacht geeft die ik verdien. Die mij lekker verwend en veel met mij knuffelt. Maar voor het zover is moet ik je wel eerst leren kennen. Dit kan wel even duren. Ik vind alles namelijk heel spannend. Vooral mannen en grote mensen. Ik ben dan zelf ook niet zo groot, dus alles om mij heen is al snel heel groot en eng. Maar als je wat geduld met mij hebt, ontdooi ik snel en zie ik in dat het allemaal toch niet zo spannend is. Als ik je eenmaal ken kom ik het liefste op schoot om geknuffeld te worden.

Tijdens het wandelen loop ik netjes mee aan de lijn en kom ik regelmatig even om aandacht vragen. Maar als er spannende dingen gebeuren, zoals andere mensen of honden die voorbij komen dan kan ik daar naar blaffen. Hier heb ik dan nog veel steun bij nodig en moet ik nog leren dat het allemaal niet zo eng is. Als ze wat verder weg zijn, vind ik het allemaal niet zo erg en negeer ik het gewoon. Als het op voer aankomt ben ik nogal kieskeurig, ik eet echt niet alles zomaar op. Maar als ik iets heel lekker vind is het wel zo op, vooral als je in de buurt komt.

Ik zoek een nieuw baasje waar ik de rest van mijn leven kan blijven en die mij leert dat niet alles zo spannend is. Die mij de tijd geeft om het allemaal op mijn tempo aan te leren. En niet vergeten die lekker veel met mij knuffelt. Zie jij dit wel zitten, kom dan snel eens kennis maken!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance