zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Casey – verblijft in gastgezin


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising klein
Leeftijd: 01-05-2022
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, knuffelig
Kennis: Zit
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Casey verblijft momenteel in een gastgezin. Hij wordt wel via het asiel herplaatst.

Hoi ik ben Casey, een knappe kruising die met 6 maanden als zwerver in het asiel terecht is gekomen. Helaas heeft niemand mij meer opgehaald. Omdat ik erg ongelukkig werd van een kennel in het asiel mag ik bij een gastgezin logeren, waar ik me inmiddels helemaal thuis voel en ze mij steeds beter leren kennen. Samen zijn we nu op zoek naar een gouden mandje waar ik de rest van mijn leven mag blijven!

Ik ben vriendelijk naar mensen, andere honden en katten. Eigenlijk naar iedereen dus! Het liefst wil ik de hele dag met ze spelen, daar moeten ze dus wel van gediend zijn 😉 Omdat ik nog zo jong ben heb ik nog niet geleerd om alleen te zijn. De bench vind ik echt een vreselijk ding, maar als ik los in huis blijf hoef je niet bang te zijn dat ik iets kapot maak. Dan ga ik rustig ergens liggen. Als er een andere hond in huis is, kunnen we best samen even op het huis passen. Helemaal alleen zijn wil ik graag met jou in kleine stapjes gaan oefenen. En opnieuw op een fijne manier kennismaken met de bench als dat nodig is. Ik heb hier veel steun aan de andere hond in huis. Ik zou het heel gezellig vinden om bij jou ook weer met een hondenvriendje samen te leven! Ik vind het heerlijk om aandacht te krijgen en kruip graag bij je op schoot. Dan draai ik me snel op mijn rug zodat je lekker over mijn buikje kan kriebelen.

Als er mensen langs het huis lopen dan ga ik op de vensterbank staan kijken en laat ik van me horen. Ondanks mijn grootte ben ik dan net een grote gevaarlijke waakhond 😉 Hier hebben ze dat verholpen door de gordijnen dicht te doen, dan blijf ik lekker dromen op mijn kussen en maak ik mij niet zo druk om wat er buiten gebeurt. Op het asiel schrok ik nog wel eens van harde geluiden, maar ik zat daar ook niet zo lekker in mijn vel. Hier in het gastgezin heb ik dat niet laten zien, ik reageer zelfs niet op vuurwerkknallen. Het scheelt dat ik hier een hond als voorbeeld heb die mij laat zien dat er niks aan de hand is. Als mijn tuigje wordt gepakt ren ik vrolijk naar de voordeur. Had ik al gezegd dat ik al super goed zindelijk ben?! Ik ga dan netjes zitten tot mijn tuig om is en wandel heel netjes mee. Ik ga lekker mijn neus achterna en loop rustig een stukje voor je uit. Ik moet nog oefenen om meer aandacht te hebben voor de gene die mij uitlaat, maar alles is ook zo leuk en er valt nog zo veel te ontdekken. Als we dan terug zijn ga ik het liefst nog even spelen met een knuffeltje, de andere hond uitdagen of een dutje doen in het mandje van de katten. Ze noemen mij hier dan ook regelmatig boef of draak 😉 Maar dat schijnt erbij te horen op mijn leeftijd.

Kortom, ik ben een jong en een klein beetje ondeugend ventje wat vooral op zoek is naar gezelligheid. Mag ik lekker bij jou komen knuffelen? Neem dan contact op met het asiel om kennis te komen maken!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance