zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Buddha


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Bordeaux dog
Leeftijd: 16-09-2015
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, sociaal, agressief, lui
Kennis: Zit, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Uitwisseling
Vachtverzorging: Af en toe borstelen.

Buddha is overgenomen vanuit het asiel in Almere. Er is daar afstand van hem gedaan.

Hij gedraagt zich vrij rustig in huis en trekt zijn eigen plan. D.m.v. heel lekker voer is hij goed trainbaar. Het is wel belangrijk om met hem te trainen om zo controle over hem te krijgen. Buddha is geen huishond, hij zal op een terrein moeten wonen waar hij geen direct contact heeft met mensen die het terrein betreden.

Buddha is totaal niet bezig met zijn geleider, hij trekt aan de lijn maar is met een tuig goed te houden. Hij gaat vooral zijn eigen gang en heeft geen goede conditie. Hij raakt opgewonden bij het zien van andere honden. Buddha reageert op iedere hond anders. Hij heeft wel een focus op een andere hond, maar valt niet uit. De ene keer laat hij veel spanning zien, de andere keer opwinding. Mocht u al een hond hebben, dan kijken we of er een klik is tussen de 2 honden. Voorbijgangers negeert hij.

Naar bekende mensen reageert hij vriendelijk en sociaal, hij maakt zelf contact maar is voornamelijk met andere dingen bezig. Hij trekt echt zijn eigen plan. hier zal aan gewerkt moeten worden zodat de geleider de controle neemt. Buddha heeft meerdere incidenten op zijn naam staan. Dit is gebeurd op eigen terrein. Buddha is waaks en beschermend, hij laat dreigagressie zien naar onbekende mensen en is dus in staat om te bijten. Dit gedrag ontstaat pas na een tijdje omdat hij zijn nieuwe situatie eerst als territorium moet gaan zien.

Buddha heeft meerdere incidenten op zijn naam staan: territoriaal en protectieve agressie, hij is eigenzinnig maar toch ook gezellig en grappig. D.m.v. training moet er controle komen, hij bepaalt momenteel wat er gaat gebeuren. Buddha is zeer trouw naar zijn gezin, hij kan echter niet in huis leven vanwege zijn agressie. Wanneer de situatie goed te managen is kan het een geweldige trouwe vriend zijn.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance