zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Buck – Filmpje! – Training Dutch Cell Dogs


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising rottweiler/herder
Leeftijd: 2 jaar
Beharing: kort harig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, angstig, agressief, gehoorzaam en vermijdend
Kennis: Zit, af, volg, los, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

We plaatsen Buck alleen onder voorwaarden. Dat wil zeggen dat de toekomstige eigenaar begeleiding krijgt vanuit het DOC-T voor en na plaatsing. Zo willen we ervoor zorgen dat er stabiliteit blijft in haar gedrag en dat u als nieuwe eigenaar een geweldige hond krijgt die een veilige en zorgeloze toekomst tegemoet gaat.

Buck doet mee aan de training van Dutch Cell Dogs. Deze training duurt 8 weken. Tot die tijd is Buck niet plaatsbaar, maar kun je haar al wel reserveren en natuurlijk regelmatig langs komen om met haar te gaan wandelen en vast een band op te bouwen. 

Buck is bij ons binnen gekomen, omdat de vorige eigenaar afstand van haar heeft gedaan. In haar vorige huis was ze erg onrustig, ze volgde de gezinsleden. Ze ging goed met de kinderen om. Ze zou alleen thuis kunnen zijn, maar ze is wel waaks.

Naar bekende mensen reageert ze vriendelijk, zoekt ze uit zichzelf contact en kun je alles met haar. Buck is naar kinderen toe ook zeer sociaal en vriendelijk. Buiten is ze erg alert en opgewonden. Ze is zeer angstig naar vreemden en laat angstagressie zien. Ook andere honden vertrouwt ze niet meer waardoor ze uitvalt wanneer ze een andere hond ziet. Een muilkorf tijdens het uitlaten is noodzakelijk! We merken nu ze hier langer zit dat het steeds beter gaat en dat ze ook langzaam meer vertrouwen krijgt in onbekende mensen en honden.

Tijdens het uitlaten kan ze heel erg aan de lijn trekken. Als je haar roept komt ze wel netjes naar je toe. Ze wordt opgewonden bij het zien van andere honden en kan er dan naar uitvallen. Van omgevingsprikkels is ze minder onder de indruk. Ze vertoont veel opwinding tijdens het uitlaten en maakt lastig contact wanneer er teveel prikkels zijn.

Buck is zeer geschikt voor speurwerk, ze gaat dan ook regelmatig naar speurles. Buck heeft dit nodig om haar energie kwijt te kunnen. Ze heeft ondertussen meerdere certificaten (soorteerproef SIFD level 3 en ruimtezoeken level 2) binnen.  Buck is gehoorzaam en volgt commando’s goed op wanneer er niet teveel (dreigende) prikkels aanwezig zijn. Wanneer ze haar focus ergens oplegt moet je de afstand tot de prikkel vergroten. Ook maak je haar blij met een balletje of flos en is ze dol op spelen! Ze laat de speeltjes netjes op commando los.

Het is van belang dat de nieuwe eigenaar van Buck zich bewust is van de risico’s. Wanneer deze in staat is de signalen van Buck goed te herkennen en de situatie gaat managen d.m.v. muilkorven etc, is Buck goed herplaatsbaar. We zoeken een eigenaar die lekker met Buck aan het werk wil d.m.v. speuren. Ook in huis zal de situatie gemanaged moeten worden wanneer er bezoek komt.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

 

 

 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance