zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Boy – gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Amerikaanse Staffordshire Terrier
Leeftijd: 1 Januari 2014
Schofthoogte: 50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, speels en gehoorzaam
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Boy is een lieve, vriendelijk en enthousiaste Amerikaanse Stafford van 5 jaar oud. Boy is bij ons binnengekomen als zwerver en daardoor weten we helaas niets van zijn verleden af. Boy reageert ontzettend enthousiast als hij mee mag gaan wandelen. Als Boy nodig moet, hij is namelijk ontzettend zindelijk trekt hij aan de lijn, zo gauw hij zijn behoefte heeft gedaan wordt hij wat rustiger. Boy trekt matig aan de lijn tijdens het wandelen, hij is niet snel onder de indruk, hij negeert verkeer en reageert ook niet op prikkels uit de omgeving. Bij het zien van een andere hond aan de lijn of voorbijgangers reageert hij vriendelijk. Tijdens het wandelen is Boy erg enthousiast en springt onderweg ook regelmatig. Hij maakt snel en makkelijk contact met je en neemt ook graag beloningskoekjes aan. Boy reageert op vreemde mensen met net zo veel enthousiasme als naar bekende mensen.

Boy zou geplaatst kunnen worden met kinderen in huis, hij reageert wel druk maar is ook ontzettend vriendelijk. Boy zou eventueel ook geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis, hij reageert hij vriendelijk naar andere honden, hij benadert ze rustig en besnuffelt ze vriendelijk. Uiteraard willen we graag hier op het DOC-T uitgebreid bekijken of er een match is met de eigen hond. Het is helaas onbekend of Boy geplaatst kan worden met katten in huis. We weten niet hoe Boy zich in huis gedraagt, hier is hij veel op zoek naar speeltjes en snuffelt rond. In het hok gedraagt Boy zich rustig wanneer hij alleen is, wanneer we zijn hok verlaten ontstaat er opwinding, dit zou in een thuissituatie ook kunnen voorkomen. Het is dus helaas onbekend hoe Boy zich gedraagt in huis tijdens het alleen thuis zijn.

Boy is zeer stabiel en niet snel onder de indruk. Hij is goed te motiveren en belonen met lekkere beloningskoekjes, hij heeft ook een hoop aantal basiscommando`s onder de knie. Spelen vindt hij ook geweldig, hij laat de speeltjes ook goed los op commando. Hij heeft veel aandacht voor je en is daardoor ook goed trainbaar. Boy heeft veel uitdaging nodig vanwege zijn hoge energielevel zoals bijvoorbeeld: hersenwerk, veel wandelen en trainen. Denkt u Boy te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance