zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Boris


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Rottweiler
Leeftijd: 4 jaar
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, zelfstandig en trouw
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Voor onze knappe Boris zijn we op zoek naar een nieuwe eigenaar. Hij verblijft inmiddels al ruim een maand bij ons na het plotseling overlijden van zijn eigenaar. Via via waren er verhalen dat Boris agressief gedrag zou vertonen in huis. Om die reden zijn wij betrokken geraakt bij het uit huis halen van Boris. Tot nu toe herkennen wij dit gedrag nog niet. Wel geeft hij duidelijk zijn grenzen aan als je iets wilt doen wat hem niet aanstaat. Hierbij zal hij een grom laten horen waarna iedereen wel 2 keer na zal denken om door te gaan 😂. Wanneer je zijn grenzen respecteert herstelt hij ook weer snel. Dit gedrag hebben we enkel gezien in de eerste dagen en bij de dierenarts.
Boris is eigenlijk gewoon heel erg lief. Veel heeft hij niet nodig. Een mand om in te slapen, een lekkere tuin of terrein om in de zon te liggen. Af en toe een rondje om op een rustig plekje. Iemand om bij in de buurt te zijn. Dan is hij al snel tevreden. Boris is niet echt een knuffel kont. Wel ligt hij er graag bij op een afstandje.
Tijdens het wandelen is hij vrij relaxt. In het begin wil hij nog wel eens een sprintje trekken uit blijdschap (wat niet echt handig is gezien de 60 kg die hij weegt) maar verder loopt hij rustig mee. Zijn conditie is ook niet heel erg goed. Onderweg reageert hij weinig op omgeving prikkels. Alleen andere honden vind hij niet altijd even leuk. Op een afstand kan hij ze echter goed negeren en is hij goed mee te nemen.
Het is wel belangrijk dat een nieuwe eigenaar stevig in zijn schoenen staat, want als boris iets wil/of niet dan zal hij zijn volle gewicht in de strijd gooien.
Boris verblijft bij ons in de kennel. Dit is natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar met een eigen huis. We kunnen dus niet met 100% zekerheid zeggen hoe zijn gedrag in huis gaat zijn ten opzichte van bezoek. Gezien de verhalen en de raseigenschappen die horen bij de rottweiler willen we wat dit betreft wel voorzichtig zijn. Wanneer we Boris plaatsen willen we natuurlijk wel dat het in 1 keer goed is!
Om deze reden plaatsen we Boris niet bij kinderen of mensen met een druk sociaal leven.
Plaatsing bij een stabiele teef zou een mogelijkheid zijn wanneer de klik er is.
Heb je interesse in Boris? Neem dan contact op via info@hondencampus.nl
Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance