zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Boomer


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Boomer
Leeftijd: 6 jaar 7 maanden
Beharing: halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, gecastreerd, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Vriendelijk, onzeker
Kennis: Zit, af, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Boomer is bij ons terecht gekomen omdat zijn eigenaar is overleden. Hij was daar niet zo veel gewend. Zo deed hij zijn behoefte in de tuin en werd hij niet uitgelaten. Hij was altijd samen met zijn baasje en was haar echt tot steun. Nu zijn we voor Boomer op zoek naar een nieuw thuis.

Ondanks dat Boomer niet veel buiten kwam bij zijn vorige eigenaar hebben wij de indruk dat hij als pup goed is gesocialiseerd. Nieuwe prikkels zullen hem onzeker en angstig kunnen maken maar langzaam maar zeker zal hij ontdooien. Hij went hier heel snel en loopt al netjes mee aan de riem. Als Boomer je kent staat hij enthousiast te kwispelen als je voor zijn kennel staat. Hij is dan ook blij dat hij mee mag en laat zich lekker over zijn koppie kriebelen. Mensen die hij niet kent vindt hij echter enorm spannend. Hij kijkt dan echt de kat uit de boom en kan proberen iemand weg te blaffen. Door niet te veel van hem te vragen win je gelukkig snel zijn vertrouwen. Ook honden die groter zijn dan hij worden weggeblaft, deze houdt hij het liefst op afstand. Kleinere honden van zijn kaliber laat hij met rust.

Boomer is het niet gewend om alleen thuis te zijn. Bij zijn vorige eigenaar zou hij ’s nachts niet zindelijk zijn en blaffen, janken en slopen als de baas niet thuis was. Daar zien wij hier niets van terug. Hij ligt vaak rustig in zijn mandje in zijn kennel en we horen hem nauwelijks. Ook is hij hier op het asiel goed zindelijk. Wij verwachten dat zijn gedrag in een nieuwe situatie nog goed te sturen is.  Het alleen thuis blijven zou dan opnieuw moeten worden opgebouwd.

Heb jij zin en tijd om Boomer rustig te laten wennen aan een nieuwe thuis, nieuwe prikkels en vreemde mensen en honden? Kijk jij er al naar uit om lekker te knuffelen en met je nieuwe maatje aan de slag te gaan? Dan is Boomer misschien wel iets voor jou!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance