zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Boomer


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Herder
Leeftijd: 1 Januari 2017
Schofthoogte: 80 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, druk, onstuimig
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

 

Boomer is een drukke en onstuimige Kruising Herder van 2 jaar oud. Boomer is bij ons binnengekomen via Dierenopvangcentrum Amsterdam, daar was hij als zwerver binnengekomen. Boomer is zeer enthousiast als hij mee mag gaan wandelen, hij reageert dan met veel opwinding. Als hij even weer tot rust is gekomen kan hij netjes zitten op commando en laat hij zich ook goed aanlijnen. Boomer kan erg hard aan de lijn trekken, maar hij ook ontzettend netjes volgen aan de lijn. Je moet echt veel met hem bezig zijn en dan wil hij ook graag en hard voor je werken. Ben je niet met hem bezig of geef je hem geen duidelijkheid dan springt hij tegen je aan en kan ook in de riem gaan happen. Hier op het DOC-T gaat dit ontzettend goed, dit is wel iets waar de nieuwe eigenaar mee aan de slag moet gaan. Als Boomer ergens naar toe wil is hij moeilijk te houden aan de lijn. Hij is niet snel onder de indruk van prikkels uit de omgeving, hij kan soms wel schrikken van plotselinge bewegingen, bij wapperende dingen kan hij gaan happen. Bij het zien van andere honden aan de lijn raakt hij opgewonden en trekt ook dan flink aan de lijn, soms valt hij ook uit naar andere honden. Voorbijganger reageert Boomer vriendelijk op of hij negeert ze. Voor Boomer maakt het niet uit of je een bekend of een vreemd persoon bent hij reageert namelijk hetzelfde. Hij is vriendelijk, druk en opgewonden, hij houdt ontzettend van knuffelen en kruipt zowat in je.

Boomer plaatsen we niet in huis samen met kinderen. Hij snapt kinderen namelijk niet, hij vindt ze raar en vermijdt ze het liefst. Ook is hij nog zeer onstuimig waardoor hij te druk kan zijn voor kleine kinderen. Boomer zou eventueel geplaatst kunnen worden met een andere huis, hij reageert wel selectief. Wanneer hij aan de lijn loopt wil hij er direct naar toe en trekt dan behoorlijk aan de lijn. Hij is erg alert en ziet anderen honden al op een grote afstand aan komen. Uiteraard willen we graag hier op het DOC-T uitgebreid bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Boomer kan niet geplaatst worden met katten in huis, hier reageert hij namelijk agressief op. Boomer reageert snel met opwinding en is daarin erg impulsief. In huis zal hij zich vermoedelijk druk gedragen maar dit is helaas onbekend omdat we nog geen ervaring met hem hebben in een huissituatie. Boomer piept en jankt veel als hij alleen is, dit is ook alleen de ervaring die we hebben in de asielsituatie. Hoe hij dit in huis gaat doen is dus ook onbekend, thuis zal dus het alleen thuis zijn langzaam opgebouwd moeten worden.

Boomer is zeer goed trainbaar, maar leert daardoor ook snel ongewenst gedrag in. In het Dierenopvangcentrum in Amsterdam heeft hij ook al mee gedaan met de Dutch Cell Dogs en dit deed hij ontzettend goed. Daardoor heeft hij al een hoop basiscommando`s onder de knie. Boomer vindt het spelen met verschillende speeltjes ook geweldig en laat ze ook goed los. We zijn op zoek voor Boomer naar ervaren hondenmensen die met Boomer lekker aan de slag willen gaan en die lekker met hem kunnen werken. Ook mensen die de tijd hebben om de huiselijk sfeer en omgeving rustig kunnen laten wennen en dit geldt dan uiteraard ook voor het opbouwen van het alleen thuis zijn. Denkt u Boomer te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance