zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bo – Gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Mopshond
Leeftijd: 6 Februari 2010
Schofthoogte: 30 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd.
Karakter: Zeer vriendelijk, druk, enthousiast, slaapt en blaft veel in huis. Pittig karaktertje, hij laat wel weten dat hij er is.
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Bo is een zeer vriendelijke, drukke en enthousiaste Mopshond van 9 jaar oud. Hij is hier bij ons binnengekomen omdat de vorige eigenaar te weinig tijd had om Bo te bieden wat hij nodig heeft. Bo reageert met veel enthousiasme als hij mee mag gaan wandelen, hij blaft dan veel en wil graag  bij je zijn. Bo dartelt lekker mee aan de lijn, bij de vorige eigenaar zou hij flink aan de lijn trekken, dit valt tot nu toe hier mee. Hij is tijdens de wandeling goed af te leiden en reageert ook goed op  zijn naam. Bo is niet onder de indruk van verkeer, van onverwachtse bewegingen of harde knallen kan hij schrikken. Aan de lijn bij het zien van andere honden dan trekt hij, andere voorbijgangers reageert hij vriendelijk op of hij negeert ze. Bo kan niet loslopen, hij komt namelijk niet terug als je hem roept, hier zal nog aan gewerkt moeten worden. Voor Bo maakt het niet uit of je een bekend of een onbekend persoon bent hij reageert namelijk op iedereen hetzelfde, namelijk ontzettend vriendelijk en enthousiast.

Bo zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen in huis. Dit is hij namelijk gewend vanuit de vorige eigenaar, hij leefde daar samen met 2 kleine kinderen. Hij negeert vooral de kinderen en dit gaat goed. Uiteraard willen we altijd uitgebreid op het DOC-T kijken of er een eventuele klik is met de kinderen. Bo zou eventueel geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis, wel afhankelijk hoe beide honden op elkaar reageren. Bij de vorige eigenaar ging Bo goed om met andere honden, hier op het DOC-T reageert hij met veel opwinding wanneer hij een andere hond ziet, en valt soms ook dit. Ook dit is iets wat we uitgebreid op het DOC-T willen bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Het is onbekend of Bo kan samen leven met katten in huis. Dit was hij niet gewend bij de vorige eigenaar in huis, buiten jaagt Bo katten achteraan. In huis slaapt Bo veel maar hij blaft ook veel. Dit is iets waar de nieuwe eigenaar wel rekening mee moet houden. Verder volgt hij de gezinsleden in huis als deze thuis zijn. Bo was gewend om bij vorige eigenaar een aantal uurtjes alleen thuis te zijn. Wel blaft Bo veel als hij alleen thuis is, waarschijnlijk reageert hij op prikkels uit de omgeving. Het alleen thuis zijn zal dus op een rustige manier opgebouwd moeten worden in een ruimte waar hij zo min mogelijk prikkels krijgt.

Bo is goed te motiveren voor wat lekkers en doet daar dan ook graag wat voor, wel is hij snel vermoeid vanwege zijn korte snuit. Hij vindt het ook ontzettend leuk om te spelen met balletjes en flosjes. Bo is een lief en sociaal hondje maar wel met een pittig karaktertje, hij laat wel weten dat hij er is. Bo kan op veel plekken en in veel verschillende situaties geplaatst kan worden, het belangrijkste is dat mensen tijd en veel liefde voor hem hebben want dat verdiend hij. Denkt u Bo te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance