zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bixby


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Presa Canario
Leeftijd: 1-1-2017
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, gecastreerd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, Lui, speels, knuffelig
Kennis: Zit
Zindelijk: Nee
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen
Bijzonderheden: Kan niet binnen gehouden worden

Bixby… onze grote reus met zijn kleine hartje. Hij heeft een indrukwekkende verschijning, waardoor sommige mensen een beetje op afstand blijven, maar dat is bij Bixby absoluut niet nodig. Hij is namelijk de grootste knuffelkont die we momenteel op het DOC-T hebben zitten. Voorheen was hij zelfs íets te enthousiast wanneer hij mensen zag en kon hij nog wel eens gaan klemmen uit opwinding. Dit gedrag is verholpen door een castratie.

Bixby is dan wel zeer vriendelijk naar mensen toe, hij is alleen niet in huis te houden. Hij is opgegroeid in een kennel met andere honden en weet dus niet hoe hij zich in huis moet gedragen. We zoeken voor Bixby dan ook een eigenaar met een lekkere tuin en een fijn buitenverblijf.

Je hebt wel wat kracht nodig om Bixby te kunnen houden. Het uitlaten is dan niet altijd even makkelijk. Uiteraard zijn hier wel hulpmiddelen voor, zoals een speciaal tuigje. In combinatie met een training is dit gedrag goed te sturen.

Op andere honden reageert hij selectief. Hij maakt nogal indruk bij de ‘tegenpartij’ en lokt daarmee soms ongewenst gedrag uit.

Bij kinderen plaatsen we hem liever niet. Hij heeft namelijk niet altijd door hoe groot hij is en springt hier soms ook wat mensen omver uit enthousiasme.

Deze heerlijke, lompe sul is niet de meest wijze hond die we hebben zitten. We lachen dan ook regelmatig om zijn ‘simpele’ gedrag. Hij staat soms bij de verkeerde kant van de deur te wachten en hij heeft het ook niet altijd door als er koekjes voor zijn neus liggen.

Ben jij op zoek naar een trouwe maat en heb jij een passende plek voor deze knuffelbeer? Kom dan gerust eens kennis met hem maken!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance