zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bixby


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Cane Corso
Leeftijd: 1-1-2017
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, gecastreerd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, Lui, speels, knuffelig
Kennis: Zit
Zindelijk: Nee
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Bixby is een vriendelijk en sociale hond. Uit enthousiasme kan hij tegen je op springen. Dit doet hij bij zowel bekende als onbekende mensen. We plaatsen Bixby daarom niet bij kinderen. Tijdens het uitlaten loopt hij goed mee aan de lijn, maar als hij ergens graag naartoe wil trekt hij behoorlijk aan de lijn. Naar andere honden is Bixby selectief, we zien dat de spanning hier bij hem oploopt terwijl hij voorheen andere honden aan de lijn kon negeren. Hier kan uiteraard nog aan gewerkt worden.

Sinds kort is bixby gecastreerd, hiervoor vertoonde hij dominant gedrag naar mensen en andere honden. Het rijgedrag naar mensen is hierdoor sterk verminderd. Door de daling van het testosterongehalte is hij nog zoekende naar zijn positie ten opzichte van andere honden.

Hij is gewend om in een kennel te leven. Hier gedraagt hij zich rustig, al reageert hij met veel opwinding (piepen, tegen de tralies aanspringen) wanneer er iemand langsloopt. Hij is dus niet gewend om in huis te leven en is hierdoor ook niet zindelijk. Verder is hij niet de slimste. Hij staat namelijk altijd aan de verkeerde kant van de deur te wachten en heeft niet door als er koekjes voor zijn neus liggen. Bixby is wel goed te motiveren met snoepjes tijdens het trainen als hij ze ziet.

Al met al is bixby een enthousiaste ietwat lompe knuffelkont en is hij op zoek naar een lekker buitenverblijf waar hij lekker zijn eigen ding kan doen. Bixby heeft liefde genoeg om te geven!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance