zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bink – geplaatst


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Bull mastiff
Leeftijd: 01-09-2017
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
KarakterRustig, vriendelijk, lui, gehoorzaam en schrikachtig
Kennis: Zit, af, blijf en pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Bink is afkomstig van een gezin met twee oudere kinderen. Helaas kon er niet meer voor Bink gezorgd worden i.v.m. gezondheidsproblemen. (Bink is erg groot en sterk) Bink is afkomstig uit een kennel en is op een leeftijd van 5 maanden bij deze eigenaar terecht gekomen. Bink was gewend om in de huiskamer te verblijven, ook wanneer hij alleen was.

Naar bekende mensen reageert hij vriendelijk, kan hij zich goed hechten aan zijn baasje, maar het blijft een zelfstandige hond. Bij onbekende mensen kijkt hij de kat even uit de boom en heeft niet altijd behoefte aan contact. Ook op kinderen reageert hij vriendelijk, hij is al wat oudere kinderen gewend. Bink vind kleine kinderen wat te druk. Hij is geen geschikte hond om mee te spelen en te knuffelen vanwege zijn karakter.

Hij trekt matig aan de lijn en maakt soms contact met de geleider. Hij negeert andere honden en voorbijgangers. Bink heeft niet zoveel met andere honden en negeert deze vooral. Mocht u zelf al een hond hebben dan kijken we hier op het asiel of er een klik is met uw eigen hond. Wanneer Bink in een nieuwe situatie komt is hij angstig. Hij wil dan niet verder lopen. Zo lang de route bekend is, loopt hij prima mee. Voor vreemde obstakels kan Bink ook bang zijn, hij loopt hier voorzichtig voorbij.

Bink is heel onzeker en terughoudend. Hij vertoond absoluut geen agressie. Veel dingen zijn nog onbekend voor hem door de slechte socialisatieperiode die hij heeft gehad. Hij heeft tijd nodig om aan nieuwe situaties te wennen. We zoeken iemand die hem niet corrigeert, maar hem langzaam laat wennen aan nieuwe situaties en hem hierbij niet onder druk zet.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance