zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Billie


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Amerikaanse staffordshire terriër
Leeftijd: 18-11-2015
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels
Kennis: Zit, af, blijf, hier, los, pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Graag stellen we enthousiaste Billie aan jullie voor! Billie is erg blij en enthousiast als hij je ziet. Hij hecht zich sterk aan één persoon en gaat hiervoor door het vuur. Mensen die hij niet kent loopt hij straal voorbij. Omdat hij zo gehecht is aan zijn favoriete persoon, kan het zo zijn dat hij het moeilijk vindt om alleen gelaten te worden. Dit zal na plaatsing dus rustig opgebouwd moeten worden.

Wanneer hij het idee heeft dat iemand hem mee komt nemen om te wandelen staat hij enthousiast te blaffen en te springen in zijn kennel. Alles om ervoor te zorgen dat je hem niet zomaar voorbij loopt! Tijdens het wandelen kan hij flink trekken aan het begin van de wandeling, hoe verder je met hem loopt hoe rustiger hij meeloopt. Hij is dan druk met alle geurtjes om hem heen en vergeet hij nog wel eens dat er nog iemand aan de andere kant van de lijn loopt 😉 Hier moet hij dus nog een hoop in leren.

Billie raakt erg opgewonden en gespannen wanneer hij andere honden ziet. Om te voorkomen dat hij lelijk gaat doen naar andere honden is het verstandig om hem af te leiden en door te lopen. Billie kent al redelijk wat commando’s. Hij heeft alleen niet altijd even veel zin om deze uit te voeren. Hij is dus heerlijk eigenwijs! Afhankelijk van waar hij mee bezig is laat hij zich wel motiveren met voer of een balletje en is hij best bereid om wat kunstjes voor je te doen.

Zie jij het wel zitten om beste vrienden te worden met deze blije eigenwijze stuiterbal? Neem dan contact met ons op om een kennismaking in te plannen!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance