zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Belle


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden: ,

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
Whippet
Leeftijd:  1 januari 2011
Schofthoogte: 45 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Lief, vriendelijk, rustig, sociaal en tolerant.
Kennis: Geen
Zindelijk: Nee
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Belle is een lieve zachtaardige Whippet die hier binnen is gekomen als zwerver. Helaas weten we daardoor niks van haar achtergrond af.  Belle is bij ons drachtig binnengekomen, nu haar pups niet meer afhankelijk van haar zijn, zijn we op zoek naar een nieuw baasje voor haar. Belle in ontzettend gericht op mensen, bij het aanlijnen is ze ontzettend op je gericht en gaat gelijk met haar neus op zoek of je wat lekkers bij je hebt. Belle loopt tijdens de wandeling super goed mee aan de lijn, ze trekt absoluut niet aan de lijn, ze loopt super netjes naast je, ze kan soms wel een beetje voor je voeten gaan lopen. Verkeer wat ze tegen komt negeert ze, als ze andere honden tegenkomt probeert ze deze te vermijden en ook steun bij je te zoeken.

Belle zou eventueel geplaatst kunnen worden in een nieuwe situatie waar kinderen zijn. Ze is namelijk super lief en rustig, maar vindt drukte niet altijd even fijn. Dit zal ze zelf ook vermijden. Bij het gastgezin waar Belle verbleef ging het goed met de 2 kleine kinderen. Ook buiten is Belle vriendelijk naar kinderen.h is. Belle zou eventueel geplaatst kunnen worden met een andere hond, maar die wel hetzelfde gedrag vertoont als Belle. Ze heeft namelijk totaal geen interesse in een andere hond, ze zoekt dan ook echt steun bij je. Van opdringerige honden wordt Belle dan ook echt niet gelukkig en zullen we haar dus ook niet bij plaatsen. Belle kan niet geplaatst worden met katten in huis, in het gastgezin is gebleken dat ze katten najaagt.

In huis is Belle helaas onzindelijk, hier zal een nieuwe eigenaar dus nog wel rekening mee moeten houden. Ze gedraagt zich ook waaks in huis, bij het gastgezin bewaakte ze het terrein. Zodra Belle in huis gewend is gaat ze blaffen naar voorbijgangers. Ze blaft en gromt naar vreemden die binnen komen, als haar grenzen hierin niet gerespecteerd worden kan ze happen. Echte huismanieren moet ze ook nog leren, ze springt op het aanrecht als ze de kans krijgt en probeert het eten te stelen . Ze maakt graag contact maar trekt ook graag haar eigen plan. Het is helaas niet bekend of Belle alleen thuis kan zijn. Ze vertoont hier tijdens de test geen verlatingsangst. Ze is ook al wat ouder, vaak zie je dan dat ze ook niet meer gaan slopen. Ze maakt ook geen geluid als ze tijdens de test alleen gelaten wordt. Het alleen thuis zijn zal in een nieuwe situatie dus bekeken moeten worden en uiteraard ook langzaam opgebouwd moeten worden.

Belle is helaas niet bekend met een enkel commando. Ze is wel dol op voer, dus is nog te trainen hierin. Wel zal dit in een prikkelarme omgeving rustig opgebouwd moeten worden, ze is namelijk snel afgeleid en als ze hier los is op het trainingsveld loopt ze ook veel van je weg. Belle heeft geen interesse om te spelen, dit is iets wat ze waarschijnlijk niet kent.

Denkt u Belle te kunnen bieden wat ze nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op om kennis te komen maken met haar.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance