zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bartje


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Middelgroot
Leeftijd: 1 Mei 2013
Schofthoogte: 40 cm
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Vriendelijk, maakt zelf graag contact, rustig, angstig en vermijdend voor kinderen. Kan niet bij katten geplaast worden. Sociaal en speels.
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Bartje is een lieve en vriendelijk Kruising Middelgroot van 6 jaar oud. Hij is hier binnen gekomen omdat de vorige eigenaar door gezondheidsproblemen niet langer voor hem kon zorgen. Bartje is vrolijk en enthousiast als hij mee mag gaan wandelen. Hij kan wat trekken aan de lijn tijdens de wandeling, hij maakt dan ook graag contact met je en springt tegen je aan. Bartje is niet onder de indruk van de omgevingsprikkels, voorbijgangers en andere honden negeert hij. Bartje reageert naar zowel bekende als vreemde mensen hetzelfde namelijk vriendelijk en zoekt de mensen zelf graag op.

Bartje kan niet geplaast worden met kinderen in huis. Hier reageert hij namelijk angstig op en vermijdt kinderen dan ook het liefst. Hij heeft bij de vorige eigenaar naar kinderen toe ook wel eens dreig agressie getoond . Bartje zou eventueel wel geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis. Hij reageert namelijk vriendelijk naar andere honden, soms kan hij ook wat opgewonden en opdringerig reageren. Hier zijn niet alle andere honden van gediend dus hier zal de nieuwe eigenaar wel rekening mee moeten houden. Helaas kan Bartje niet geplaatst worden met een kat in huis. Deze jaagt hij namelijk achteraan. In huis gedraagt Bartje zich rustig en volgt de gezinsleden door het huis. Hij reageert wel angstig op vuurwerk. Bartje is vanuit de vorige eigenaar ook gewend om alleen thuis te zijn, hij verbleef dan los in de woonkamer en bleef dan bij de deur wachten tot de baas weer thuis was. Het alleen thuis zijn zal uiteraard bij een nieuwe eigenaar wel weer rustig opgebouwd moeten worden. Bartje kan mee in de auto daar gedraagt hij zich rustig, hij is niet gewend om aan de fiets mee te lopen.

Bartje is een lieve en stabiele hond met weinig problemen, hij zoekt graag contact en is zeer beheerst. Hij is goed te motiveren met lekker voer, hij is soms wat ongeduldig en kan dan gaan blaffen. Hij heeft een paar basiscommando`s onder de knie maar kan hier zeker nog wat in leren. Bartje is niet geïnteresseerde in het spelen met verschillende soorten speeltjes. We zijn voor Bartje op zoek naar een nieuw huisje waar geen kinderen of katten zijn. Denkt u Bartje te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance