zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Baloe


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Middenslag keeshond
Leeftijd: 2,5 jaar
Beharing: Langharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels, knuffelig
Kennis: Zit, af, blijf, hier, los en pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Baloe is een middenslag keeshond van 2,5 jaar. Hij is bij ons via afstand terecht gekomen, omdat hij voer- en bezitagressie vertoont. Hier zijn we op het asiel dan ook al hard mee aan het trainen. We zijn voor Baloe op zoek naar een nieuwe eigenaar die lekker verder wil trainen met deze knapperd!

Baloe is een hondje dat veel aandacht vraagt. Hij is graag bezig samen met zijn eigenaar. Wanneer hij onder- of overprikkeld raakt dan blaft hij veel op passerende prikkels, zowel binnen als buiten in de tuin. Wanneer je met hem aan de slag gaat wordt dit minder.

Hij kan wisselend reageren op onbekende mensen. Naar sommige kan hij blaffen of grommen. Naar andere vertoont hij vriendelijk gedrag of negeert ze. Naar bekende is hij vriendelijk en/of opgewonden en komt graag knuffelen. De werknemers hier op het asiel zijn helemaal weg van hem en vinden het heerlijk om er mee te knuffelen. Het gedrag van Baloe naar andere honden wisselt. Op een afstand negeert hij andere honden. Wanneer een hond te dichtbij komt kan hij blaffen of grommen.

Het gedrag van Baloe kan soms onvoorspelbaar zijn. Hoe beter Baloe je kent hoe meer contact hij maakt en hoe beter hij voer aanneemt. Wanneer je buiten met Baloe aan het werk gaat dan heeft hij alle oog voor je. Wanneer je Baloe echter zijn eigen gang laat gaan dan kan hij gaan blaffen/uitvallen op passerende prikkels. Ook kan hij niet zo goed alleen thuis zijn. Dit moet dan ook langzaam weer opgebouwd worden.

Baloe vertoont voer agressie rondom kauwbotjes/kluifjes en kan agressie vertonen wanneer hij een nieuw speeltje heeft. Het gedrag is in een huiselijke omgeving goed te managen door hem alleen in de bench kauwmateriaal te geven. Voor een nieuwe eigenaar is er een therapieplan voor Baloe beschikbaar via HondenCampus. Baloe niet benaderen wanneer hij iets te eten heeft!

We zijn op zoek naar een nieuw baasje die bewust is van de risico’s en hiermee aan de slag wil. Dus zie jij het wel zitten om met Baloe te knuffelen kom dan snel eens kennismaken!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance