zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bailey – Zit in Dutch Cell Dogs training


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Bastaard
Leeftijd: 02-08-2019
Beharing: Langharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, gecastreerd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels, knuffelig, vraagt veel aandacht en blaft/piept veel
Kennis: zit, af, blijf, hier, volg, los, pootje, aan de voet, plat en touch
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Bailey zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Er is afstand gedaan van Bailey omdat hij vanuit hoge opwinding continu hapt. Hierdoor was het onmogelijk om bezoek en de kleinkinderen te ontvangen.

Bij zowel bekende als onbekende mensen reageert hij vriendelijk, opgewonden, druk, gaat hij tegen je opspringen en kan gaan happen. Hierdoor plaatsen we hem niet bij kinderen. Ook naar andere honden reageert hij vriendelijk, opgewonden en kan hij opdringerig zijn. Hier zijn niet alle honden van gediend. Mocht u zelf al een hond hebben dan kijken we hier op het asiel of er een klik is met uw eigen hond.

Bailey is erg prikkelgevoelig. Hij neemt weinig rust in huis wanneer er om hem heen iets gebeurd. Hij wil graag overal bij zijn en schiet snel in de opwinding. Vanuit deze opwinding gaat hij happen in kleren en in handen. Wanneer je hem negeert of hij krijgt niet wat hij wil dan gaat hij blaffen. Ook buiten reageert hij op teveel prikkels. Hij speelt graag buiten in de tuin en kan zichzelf goed bezig houden. Hij jaagt vogels en katten uit de tuin.

Bailey reageert enorm opgewonden wanneer hij mensen of honden ziet. Het liefst wil hij naar alles en iedereen toe. Hierbij gaat hij trekken aan de lijn. Als je hem tegenhoud gaat hij blaffen en kan hij gaan happen in de riem of je handen. Wanneer een hond dichtbij komt springt hij op en reageert hij enorm druk, maar vriendelijk. Veel honden zijn echter niet gediend van zijn gedrag. Naar mensen springt hij op en begint hij te happen. Als er geen prikkels in de omgeving zijn loopt hij netjes mee aan de lijn.

Bailey is een hele slimme hond. Hij heeft de puppycursus en gehoorzaamheid afgerond en leert binnen no time nieuwe commando’s aan. Hij werkt graag met je samen en doet alles voor een voertje of spel. Wel moet je hem continu bezighouden. Wanneer je te lang stilstaat gaat hij springen en happen. We raden wel aan om na het plaatsen te blijven trainen met hem!

Rust, regelmaat, lichamelijke en mentale uitdaging is belangrijk voor Bailey. Wanneer hij opgewonden is kun je hem het beste negeren, omdraaien of uit de situatie weglopen. Goed gedrag belonen!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance