zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Baco


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
Kruising Amerikaanse Stafford
Leeftijd: 1 januari 2013
Schofthoogte: 50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gecastreerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, opdringerig, soms wat angstig, enthousiast en onstuimig
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Baco is een enthousiaste maar soms wat angstige Kruising Amerikaanse Stafford van 7 jaar oud. Hij is bij ons binnengekomen omdat er afstand van hem is gedaan. Zijn vorige eigenaar kon door omstandigheden Baco niet bieden wat hij nodig heeft. Baco raakt ontzettend opgewonden als hij mee mag gaan wandelen. Hij blaft luidkeels uit enthousiasme en opwinding als hij mee mag. Hij heeft even tijd nodig om te kalmeren, zo gauw dat het gebeurt is kan hij netjes zitten en kan je hem goed aanlijnen. Onbekende mensen die hem willen aanlijnen vindt hij wat spannender, maar met behulp van wat lekkers heb je zijn vertrouwen al snel gewonnen. Baco is erg gericht op het voer en pakt het ook lomp aan. Tijdens de wandeling trekt Baco aan de lijn maar reageert ontzettend goed op zijn naam. Doordat hij erg gericht is op voer is hij goed te motiveren om netjes mee te lopen. Tijdens de wandeling als je andere honden tegenkomt dan negeert hij ze vooral, behalve als ze op hem reageren kan hij terug gaan blaffen. Verkeer en onbekende mensen negeert hij, naar bekende mensen wil hij toe.

Baco reageert op bekende mensen vriendelijk, opdringerig, maar soms ook wat angstig als je teveel over hem heen hangt of fysiek contact maakt. Baco moet daar de ruimte in krijgen en de kans krijgen om zelf contact te maken. Als hij dat niet krijgt verlaagd hij zijn houding en kijkt hij van je weg.  Wanneer hij dan niet weg kan, zou hij kunnen happen. Vanwege dit gedrag plaatsen we Baco dus niet bij kinderen. Baco reageert hier netjes op andere honden. Als er een eigen hond aanwezig is willen we graag op het DOC-T bekijken of er een match is. Baco kan niet geplaatst worden met een kat in huis, daar vertoont hij namelijk agressie en najaaggedrag naar. Het is helaas niet bekend hoe Baco zich gedraagt in huis en wanneer hij alleen thuis was. Hij is wel erg op voorwerpen en voer gericht. Naast de opwinding is dit een teken dat hij mogelijk kan gaan slopen in huis. Baco reageert dus erg goed op voer maar pakt het voer wel hard aan met zijn tanden. Het is het beste om hem een beloning te geven met een vlakke hand. Baco is mager en heeft waarschijnlijk veel honger geleden waardoor hij zo extreem gericht is op voer. Hij is daardoor wel trainbaar met positieve beloning alleen moet er tijdens de training wel opgelet worden met zijn hoge opwinding. Speeltjes zijn ook een hoge motivatie voor Baco. Hij is namelijk dol op balletjes, hij loopt er graag mee weg maar ruilt het graag met wat lekkers. Hij laat het op de duur ook gewoon ergens liggen als zijn aandacht verslapt.

We zijn op zoek voor Baco naar mensen die hem de tijd geven en die in alle rust zijn vertrouwen willen winnen. De nieuwe eigenaar moet Baco goed kunnen lezen en zich bewust zijn van de risico`s. Denkt u Baco te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op om kennis te komen maken!

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance