zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Annabel – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Podenco
Leeftijd: 6,5 jaar
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: rustig, speels, knuffelig
Kennis: Zit en pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Annabel komt uit Bosnië en is op haar 2e bij haar oudeigenaren terecht gekomen. Er is afstand gedaan van Annabel omdat ze dreigagressie liet zien naar het jong kindje in het gezin. Hiervoor heeft zij nog 7 andere eigenaren gehad. We zoeken nu dan ook een eigenaar waar Annabel oud mag worden!

Bij ons vertoont Annabel vriendelijk gedrag naar zowel bekende als onbekende mensen. Door bekende mensen wordt ze graag geknuffeld en komt ze zelf ook haar knuffels halen. Annabel vertoont vermijdingsgedrag richting kinderen. Wanneer ze niet uit de situatie weg kan zal ze grommen/tanden laten zien en uiteindelijk uitvallen.

Annabel vertoont vermijdingsgedrag richting andere honden. Ze doet net of ze er niet zijn. Als een hond te dichtbij komt dan kan ze dreigagressie inzetten. Dit gedrag lijkt echter goed trainbaar. Bij haar vorige eigenaar woonde ze samen met een andere hond. Ze was daar erg aanwezig in huis. Ze is vrij vocaal en reageert veel op omgevingsprikkels. Ze wil graag aandacht. Het alleen thuis zijn is Annabel niet gewend en moet weer rustig aan opgebouwd worden.

Tijdens het uitlaten loopt ze netjes mee, als je haar roept komt ze netjes naar je toe en pakt snoepjes goed aan. Op afstand kan Annabel alle prikkels goed negeren. Wanneer honden te dichtbij komen kan ze reageren vanuit spanning/angst. Ook sommige voorbijgangers vindt ze spannend.

Annabel is met spel niet echt te motiveren. Ze rent liever achter jou aan om daarna een knuffel te krijgen. Het kan zijn dat dit gedrag zich nog ontwikkelt naar mate ze zich beter op haar gemak voelt.

Ben jij iemand die het alleen thuis zijn rustig aan wil opbouwen, houdt van knuffelen en die met het uitvallen naar andere honden aan de slag wil gaan kom dan kennismaken met deze lieverd!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance