zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Amber – Zit in Dutch Cell Dogs training


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Border collie
Leeftijd: 25-11-2010
Beharing: Langharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, angstig en gehoorzaam
Kennis: Zit, af en blijf
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Amber zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Amber is op een leeftijd van 6 weken bij de vorige eigenaar terecht gekomen. Wegens omstandigheden konden ze niet meer voor haar zorgen. Ze heeft voornamelijk, samen met een andere hond, buiten en in een kennel geleefd.

Ze is in het begin erg angstig, wanneer ze je vaker heeft gezien gaat ze sterk aan je hechten en zoekt ze veel steun. Amber is erg schrikachtig en kan bij onverwachte aanrakingen en in onvoorspelbare situaties happen. Als ze je nog niet kent reageert ze vermijdend en angstig. Je moet eerst haar vertrouwen winnen. Ze geeft haar grenzen aan door te vermijden maar in sommige situaties (wanneer ze onder druk komt te staan) ook door te grommen en haar lip op te trekken. Ze is niet gewend aan kinderen, daarom plaatsen we haar daar ook niet bij.

Amber reageert wisselend op andere honden. Ze kan ze negeren maar ook drijvend gedrag (gaan liggen/besluipen) vertonen. Wanneer een andere hond te opdringerig is reageert ze hier fel op. Mocht u zelf al een hond hebben, dan kijken we hier op het asiel of er een klik is met uw eigen hond.

Ze loopt graag en snel, maar trekt niet aan de lijn. Ze staat niet graag stil. Als je stil gaat staan springt ze tegen je op om te komen knuffelen. Daarna wil ze weer door. Ze kan andere honden en mensen goed negeren, tenzij ze contact zoeken. Op mensen kan ze gespannen reageren, ze wil wel contact maken. Naar honden reageert ze over het algemeen vriendelijk. Ze zou in de toekomst los kunnen lopen, als ze goed onder commando staat en vertrouwen heeft in haar nieuwe baasje.

Amber neemt voer goed aan. Spelen doet ze eigenlijk helemaal niet. We zoeken voor Amber een baasje die rustig de tijd neemt om haar vertrouwen te winnen en een band op te bouwen.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance