zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Alex – Gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising jack Russel
Leeftijd: 01-01-2009
Beharing: Ruwharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, gecastreerd, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, gehoorzaam en vermijdend
Kennis: Zit, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Alex is bij ons als zwerver binnen gekomen, hierdoor weten we helaas niks van zijn verleden af. Hij is een lief, maar onzeker hondje. En vindt het heerlijk om te snuffelen. Hier is hij een rustig hondje en slaapt veel, we verwachten dat dit in zijn nieuwe omgeving ook zo zal zijn.

Tijdens het uitlaten loopt hij netjes mee aan de lijn. Hij kan schrikken van prikkels uit de omgeving, hij herstelt hier snel van. Z’n nieuwe baasje mag hem hier best in steunen, maar hem niet onder druk zetten. Hij moet zelf zijn keuze maken. Omdat hij snel kan schrikken raden wij het niet aan om hem los te laten lopen.

Hij is vriendelijk, maar afwachtend naar mensen toe. Mensen die hij nog niet kent vindt hij spannend. Kinderen zijn te druk voor hem, daarom plaatsen we hem niet bij jonge kinderen. Andere honden vermijdt hij, Alex vertoont geen agressie maar wordt duidelijk niet gelukkig van een andere hond in huis, we plaatsen hem daarom ook niet bij andere honden. Het is onbekend of hij met katten kan.

Alex zoekt een baasje dat niet al te veel meer van hem verwacht. Hij heeft weinig gedragsproblemen, hij vindt alleen veel dingen spannend. Met een eigenaar die dat respecteert en liefdevol met hem omgaat, kan hij nog een fijne toekomst hebben. Wandelen, slapen, hersenwerkjes, daar maak je hem blij mee!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance