zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Aguero – zit in training bij Dutch Cell Dogs


Grootte:

Doel:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Pointer
Leeftijd: 18-11-2013
Beharing: kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid
Karakter: vriendelijk, sociaal, gehoorzaam, enthousiast en vermijdend
Kennis: zit, af, hier, los
Zindelijk: Ja
Herkomst: Uitwisseling
Vachtverzorging: af en toe borstelen

Aguero is bij ons binnen gekomen via het asiel van Almere, hier is hij terecht gekomen omdat hij niet meer in de roedel pastte. Hij is een zeer sociale maar onzekere hond.

Tijdens het uitlaten trekt hij erg aan de lijn, hij gaat vooral zijn neus achterna en is niet snel onder de indruk van omgevingsprikkels. Andere honden en voorbijgangers negeert hij. Loslopen is helaas niet mogelijk omdat hij niet met alle honden goed overweg kan en hij vooral zijn neus achterna gaat. Verder is hij goed trainbaar en goed te motiveren met voer of met een spelletje.

Naar bekende mensen is Aguero erg vriendelijk en zoekt hij steun door zachtjes tegen je aan te springen en te blijven staan. Naar onbekenden is hij een beetje onzeker maar maakt wel graag contact. Hij zou geplaatst kunnen worden bij kinderen vanaf 10 jaar. Samen met katten of andere huisdieren is helaas niet mogelijk, hier jaagt hij achteraan. Een hond zou eventueel wel kunnen. Mocht u zelf een hond hebben dan kijken we hier of er een match is met uw eigen hond.

Helaas kunnen we niet zeggen hoe hij zich in huis zal gedragen. In zijn kennel is hij erg rustig, maar volgens het asiel in Almere kan hij janken/huilen als hij lang alleen is. Toen hij met een andere hond samen was, was dit minder.

Aguero zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance