zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

katten

Kat adopteren?

De katten in het DOC-T hebben allemaal hun eigen karakter en achtergrond. De meeste katten zijn graag op zichzelf, maar stellen wel prijs op de gezelligheid van een baasje.

Gesteriliseerd of gecastreerd

Er is een enorm kattenoverschot. Als u bedenkt dat een poes wel twee nesten per jaar kan krijgen en gemiddeld drie tot vier jongen werpt, worden het er op een gegeven moment erg veel. Daarom steriliseren of castreren wij de katten.

Kijk voor het aanbod van katten in het DOC-T

De verzorgers in het DOC-T kunnen u heel veel over de kat die u leuk vindt vertellen. Bijvoorbeeld of het karakter bij u past: hoe is de kat met honden, leuk met kinderen? Het zou erg jammer zijn als u de kat na een tijd moet terugbrengen. Als u zich van tevoren goed laat inlichten, is de kans hierop een stuk kleiner!

Ook de beheerders van DOC-T hebben inbreng bij keuze van adoptie. Zijn zij van mening dat als een kat niet bij u past, dan mag u de desbetreffende kat niet adopteren.

Reserveringen van dieren kunnen alleen tussen 13:00 en 16:00 uur telefonisch op 013-5435209 of tijdens een bezoek aan de balie van het DOC-T gemaakt worden. Een gemaakte reservering is telefonisch 1 dag geldig. Als u de kat reserveert aan de balie is de reservering 3 dagen geldig.

Kat ophalen? Neem een mand mee!

Om een kat veilig te vervoeren is het van belang dat u een goed sluitende reismand meeneemt.

Chippen

Alle katten in het DOC-T worden gechipt. Ze staan dan op naam van het asiel. Als u een kat adopteert, wordt deze op uw naam geregistreerd. Gaat u verhuizen of krijgt u een ander telefoonnummer, dan moet u dit zelf doorgeven op de website van de databank. Zo wordt u altijd gevonden wanneer uw dier wegloopt.

Kosten

Kat tot 10 jaar € 180,-
Kat ouder dan 10 jaar € 125,-
Kitten jonger dan 6 maanden € 200,-

Adopteert u 2 kittens dan ontvangt u een korting van €30,-. Katten en kittens zijn ingeënt, gechipt, ontwormd, ontvlooid, nagekeken door de dierenarts, gecastreerd of gesteriliseerd en krijgen een medische nazorg van twee weken. Daarbij ontvangt u ook nog een zak voer waaraan de kat op dat moment gewend is.

De medewerker aan de balie kan u een gespecificeerd overzicht van gemaakte medische kosten voor de te adopteren kat/kitten voorleggen, zij zal u vrijblijvend vragen om naast de kosten voor de adoptie een extra financiële bijdrage te doen. U bent hierin niets verplicht.

Nazorg

U hebt bij ons tot twee weken na plaatsing recht op medische nazorg bij de dierenarts van het DOC-T. Bel voor het maken van een afspraak: 013 543 52 09.

Hoe werkt het als het echt niet gaat?

Bel dan voor advies met een van onze medewerkers. Mocht het echt niet gaan, dan hebt u drie weken de tijd om het dier kosteloos terug te brengen. U krijgt geen geld terug.

Nazorg voor katten door DOC-T

De nazorg bij de katten doen we telefonisch.

dierenambulance
dierenambulance