zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

katten

Kat adopteren?
De katten in Dierenopvang Hart van Brabant hebben allemaal hun eigen karakter en achtergrond. De meeste katten zijn graag op zichzelf, maar stellen wel prijs op de gezelligheid van een baasje. De verzorgers in Dierenopvang Hart van Brabant kunnen u heel veel over de kat die u leuk vindt vertellen. Bijvoorbeeld of het karakter bij u past: hoe is de kat met honden, leuk met kinderen? Het zou erg jammer zijn als u de kat na een tijd moet terugbrengen. Als u zich van tevoren goed laat inlichten, is de kans hierop een stuk kleiner!

Als u interesse heeft in het adopteren van een kat, kunt u een mail sturen naar info@doct.nl. U krijgt hierop een belangstellingsformulier retour. Deze kunt u ingevuld terug mailen met daarbij de naam van de kat waarin u interesse heeft. Spreken meerdere katten u aan, dan kunt u dit aangeven op het formulier. De kat die u het meest aanspreekt zet u als eerste op het formulier. Dit formulier geeft enkel aan dat u belangstelling heeft in een kat. Dit houdt niet in dat de kat voor u gereserveerd is.  Wij nemen daarop zo spoedig mogelijk contact op voor het maken van een afspraak of om aan te geven waarom de kat niet bij uw situatie past. Er zullen altijd twee kennismakingsgesprekken plaatsvinden bij twee verschillende medewerkers. Hierin wordt van beide kanten gekeken of het een goede match is. Zijn de medewerkers van mening dat een kat niet bij u past, dan mag u de desbetreffende kat niet adopteren en volgt er geen tweede kennismakingsgesprek. Mocht er wel een match zijn dan volgt er een tweede kennismakingsgesprek. Wanneer er daarna aan beide kanten geen twijfels meer zijn kan de kat geadopteerd worden. 

Kijk voor het aanbod van katten in Dierenopvang Hart van Brabant

Kat ophalen? Neem een mand mee!
Om een kat veilig te vervoeren is het van belang dat u een goed sluitende reismand meeneemt.

Gesteriliseerd of gecastreerd
Er is een enorm kattenoverschot. Als u bedenkt dat een poes wel twee nesten per jaar kan krijgen en gemiddeld drie tot vier jongen werpt, worden het er op een gegeven moment erg veel. Daarom steriliseren of castreren wij de katten.

Chippen
Alle katten in Dierenopvang Hart van Brabant worden gechipt. Ze staan dan op naam van het asiel. Als u een kat adopteert, wordt deze op uw naam geregistreerd. Gaat u verhuizen of krijgt u een ander telefoonnummer, dan moet u dit zelf doorgeven op de website van de databank. Zo wordt u altijd gevonden wanneer uw dier wegloopt.

Kosten
Kat tot 10 jaar € 180,-
Kat ouder dan 10 jaar € 125,-
Kitten jonger dan 6 maanden € 200,-

Adopteert u 2 kittens dan ontvangt u een korting van €30,-. Katten en kittens zijn ingeënt, gechipt, ontwormd, ontvlooid, nagekeken door de dierenarts, gecastreerd of gesteriliseerd en krijgen een medische nazorg van twee weken. Daarbij ontvangt u ook nog een zak voer waaraan de kat op dat moment gewend is.

De medewerker aan de balie kan u een gespecificeerd overzicht van gemaakte medische kosten voor de te adopteren kat/kitten voorleggen, zij zal u vrijblijvend vragen om naast de kosten voor de adoptie een extra financiële bijdrage te doen. U bent hierin niets verplicht.

Nazorg
U hebt bij ons tot twee weken na plaatsing recht op medische nazorg bij de dierenarts van Dierenopvang Hart van Brabant. Bel voor het maken van een afspraak: 013 543 52 09.

Hoe werkt het als het echt niet gaat?
Bel dan voor advies met een van onze medewerkers. Mocht het echt niet gaan, dan hebt u drie weken de tijd om het dier kosteloos terug te brengen. U krijgt geen geld terug.

Nazorg voor katten door Dierenopvang Hart van Brabant
De nazorg bij de katten doen we telefonisch.

dierenambulance
dierenambulance