zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

honden

Hond adopteren?

Veel van ‘onze’ honden zitten letterlijk te springen om een nieuwe baas! In het DOC-T vindt u het meest volwassen honden. Die hebben natuurlijk al een opvoeding (of niet) achter de rug. Misschien een opvoeding die u anders had aangepakt. U zult een volwassen hond eventueel moeten trainen naar uw maatstaven.

Kijk voor het aanbod van honden in het DOC-T

Als u een hond gezien hebt die u aanspreekt, kom dan naar het DOC-T. De verzorgers kunnen u heel veel over de hond vertellen. Zo komt u er snel achter of het karakter van de hond bij u past: kan hij alleen thuisblijven, is hij leuk met kinderen? Het zou erg jammer zijn als u de hond na een tijd terug moet brengen. Als u zich van tevoren goed laat inlichten, is de kans hierop een stuk kleiner! Ook de beheerders van DOC-T hebben inbreng bij keuze van adoptie. Indien zij van mening zijn dat een hond niet bij u past dan mag u de desbetreffende hond niet adopteren.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een streng plaatsingsbeleid voor onze asielhonden. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Houdt u er rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond nooit direct geplaatst wordt. Wij willen graag kennis maken met het hele gezin en ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het DOC-T alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kunnen er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Reserveringen van dieren kunnen alleen tussen 13:00 en 16:00 uur telefonisch op 013-5435209 of tijdens een bezoek aan de balie van het DOC-T gemaakt worden. Een gemaakte reservering is 3 werkdagen geldig, daarna komt deze automatisch te vervallen.

Wandelen met de hond?

Om een hond beter te leren kennen, dan is een wandeling met de hond een goed begin.

Chippen

Alle honden in het DOC-T worden gechipt. Ze staan dan op naam van het asiel. Als u een hond adopteert, wordt deze op uw naam geregistreerd. Gaat u verhuizen of krijgt u een ander telefoonnummer, dan moet u dit zelf doorgeven op de website van de databank. Zo wordt u altijd gevonden wanneer uw dier wegloopt.

Kosten voor adoptie

Hond tot 8 jaar € 250,-
Hond ouder dan 8 jaar € 150,-
Een pup jonger dan 6 maanden € 275,-

Elke hond en pup is ingeënt, gechipt, ontwormd, ontvlooid en nagekeken door de dierenarts en krijgt een medische nazorg van twee weken. Daarbij ontvangt u ook nog een zak voer waaraan de hond gewend is.

De medewerker aan de balie kan u een gespecificeerd overzicht van gemaakte medische kosten voor de te adopteren hond voorleggen, zij zal u vrijblijvend vragen om naast de kosten voor de adoptie een extra financiële bijdrage te doen. U bent hierin niets verplicht.

Nazorg

U hebt bij ons tot twee weken na plaatsing recht op medische nazorg bij de dierenarts van het DOC-T. Bel voor het maken van een afspraak: 013 543 52 09.

Hoe werkt het als het echt niet gaat?

Bel dan voor advies met een van onze medewerkers. Mocht het echt niet gaan, dan hebt u drie weken de tijd om het dier kosteloos terug te brengen. U krijgt geen geld terug.

Nazorg voor honden door DOC-T

Bij elke hond die geplaatst wordt, informeren we hoe het gaat met u en uw hond. Het is ontzettend leuk om ‘onze’ honden terug te zien.

dierenambulance
dierenambulance