zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Kat

Afstand doen
Omdat onze opdracht vanuit de overheid het opvangen en herplaatsen van zwerfdieren is, is het opnemen van afstandsdieren een extra dienst die wij verlenen. We moeten de kosten dus ook aan u doorberekenen. Omdat zwerfdieren voorgaan, zijn we beperkt in onze mogelijkheden qua bezetting en zorgverlening en kunnen daardoor uw kat niet altijd direct opnemen, of in sommige situaties überhaupt niet opnemen. Mocht dit laatste het geval zijn, zullen we altijd adviseren in andere mogelijkheden.

Wanneer uw kat geschikt is voor opvang en herplaatsing dan komt u op onze afstandswachtlijst te staan (met uitzondering van spoedgevallen: situaties waar direct ingegrepen moet worden).

Opname afstandsdieren
Wij nemen alleen dieren aan als u woont in één van de volgende gemeentes: Baarle-Nassau, Berkel-Enschot, Biest-Houtakker, Biezenmortel, Diessen, Esch, Esbeek, Goirle, Haaren, Haghorst, Helvoirt, Hilvarenbeek, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Tilburg, Udenhout en Ulicoten

De afstandsprocedure
Afstand van uw kat vindt altijd plaats d.m.v. een consult bij onze dierenarts. Op deze manier kunnen u en wij zorgvuldig bekijken hoe en of we u en uw kat het beste kunnen helpen en eventuele medische problemen zo mogelijk kunnen aanpakken samen met u.

De afstandsprocedure gaat als volgt:

  1. U stuurt een mail naar info@doct.nl met daarin dat u afstand wilt doen van uw kat(ten).
  2. Wij sturen u hierop het formulier “afstandsgegevens kat” en
    “afstandsvragenlijst” toe. U dient deze terug te mailen naar info@doct.nl.
  3. Wij plaatsen u vervolgens op de wachtlijst en nemen direct contact met u op wanneer er een plaats beschikbaar is voor uw kat.
  4. Vervolgens wordt er een consult ingepland bij onze dierenarts. Uw kat
    wordt hier medisch beoordeeld. Tijdens dit consult bespreken wij onze
    bevindingen met u. Mocht uw kat nog een medische behandeling nodig hebben, dan zijn deze kosten voor de eigenaar.

Kosten
Afstandskosten: €50
Consult dierenarts: €42,50 *indien goed gevaccineerd

Eventueel bijkomende kosten indien dit niet gebeurd is
Enting: €54,50 Jaarlijkse cocktail (inclusief consult)
Enting: €109,00 Ongeënt, langer dan 2 jaar (inclusief consult)
Chippen + registratie: €25
Urineonderzoek: €38,95 (verplicht voor kat ouder dan 8 jaar)
Castratie kater: €98
Sterilisatie poes: €161

Indien er een medische behandeling aan het gebit noodzakelijk is, zijn de kosten hiervan voor de eigenaar. Wij vragen u dan om een borg van €500. Zodra de behandeling is uitgevoerd, ontvangt u het resterende bedrag van ons terug.

Wachttijd opname
Wij doen ons uiterste best om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te behandelen. Helaas kunnen wij geen uitspraken doen over de wachttijd, dit is afhankelijk van diverse factoren binnen het DOC-T.

Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen! Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur op 013-5435209

dierenambulance
dierenambulance