zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Hond

Afstand doen
Omdat onze opdracht vanuit de overheid het opvangen en herplaatsen van zwerfdieren is, is het opnemen van afstandsdieren een extra dienst die wij verlenen. We moeten de kosten dus ook aan u doorberekenen. Omdat zwerfdieren voorgaan, zijn we beperkt in onze mogelijkheden qua bezetting en zorgverlening en kunnen daardoor uw kat niet altijd direct opnemen, of in sommige situaties überhaupt niet opnemen. Mocht dit laatste het geval zijn, zullen we altijd adviseren in andere mogelijkheden.

Wanneer uw hond(en) geschikt is/zijn voor opvang en herplaatsing dan komt u op onze afstandswachtlijst te staan (met uitzondering van spoedgevallen: situaties waar direct ingegrepen moet worden). Wij zijn in geen enkel geval verplicht om een afstand dier aan te nemen.

Opname afstandsdieren
Wij nemen alleen dieren aan als u woont in één van de volgende gemeentes: Baarle-Nassau, Berkel-Enschot, Biest-Houtakker, Biezenmortel, Diessen, Esch, Esbeek, Goirle, Haaren, Haghorst, Helvoirt, Hilvarenbeek, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Tilburg, Udenhout en Ulicoten

De afstandsprocedure
Afstand van uw hond(en) vindt altijd plaats d.m.v. 1 of 2 consulten bij onze dierenarts en gedragsdeskundige. Op deze manier kunnen u en wij zorgvuldig bekijken hoe en of we u en uw hond(en) het beste kunnen helpen en eventuele medische en gedragsmatige problemen zo mogelijk kunnen aanpakken samen met u.

De afstandsprocedure gaat als volgt:

  1. U stuurt een mail naar info@doct.nl met daarin dat u afstand wilt doen van uw hond(en).
  2. Wij sturen u hierop het formulier “afstandsgegevens hond” toe en een vragenlijst die u middels een link online kunt invullen. U dient deze terug te mailen naar info@doct.nl
  3. Wij plaatsen u vervolgens op de wachtlijst en nemen direct contact met u op wanneer er een plaats beschikbaar is voor uw hond(en).
  4. Vervolgens wordt er een 1e consult ingepland bij onze dierenarts en bij onze gedragsdeskundige. Uw hond wordt zowel medisch als gedragsmatig beoordeeld. Tijdens dit consult bespreken wij onze eerste bevindingen met u. Mocht uw hond nog een medische behandeling nodig hebben, dan zijn deze kosten voor de eigenaar. De gedragsdeskundige bekijkt of er sprake is van probleemgedrag en of dit gedrag risico’s geeft tijdens de opvang of bij plaatsing. Op dit moment kan er ten alle tijde van beide kanten besloten worden om de procedure te stoppen
  5. Wanneer wij uw hond(en) geschikt achten voor herplaatsing, aan het einde van het eerste consult, wordt er op dat moment bepaald of we de hond(en) direct opnemen of dat er een 2e consult wordt ingepland. Wanneer het bij één consult blijft nemen we op dat moment de zorg en de verantwoordelijkheid van uw hond over.

Kosten
Afstandskosten: €75
Consult dierenarts: €42,50 *indien goed gevaccineerd

Eventueel bijkomende kosten indien dit niet gebeurd is
Enting: €54,50 Jaarlijkse cocktail (inclusief consult)
Enting: €109,00 Ongeënt, langer dan 2 jaar (inclusief consult)
Chippen + registratie: €25
Gedragstest: € 60,-

Indien er een medische behandeling zoals bijvoorbeeld aan het gebit noodzakelijk is, zijn de kosten hiervan voor de eigenaar. Wij vragen u dan om een borg van €500. Zodra de behandeling is uitgevoerd, ontvangt u het resterende bedrag van ons terug.

Wachttijd opname
Wij doen ons uiterste best om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te behandelen. Helaas kunnen wij geen uitspraken doen over de wachttijd, dit is afhankelijk van diverse factoren binnen het DOC-T.

Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen! Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur op 013-5435209

dierenambulance
dierenambulance