zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

werken bij

Naast een aantal vaste medewerkers is er een groot aantal vrijwilligers werkzaam bij het DOC-T. Het DOC-T kan niet bestaan zonder de enorme inzet van deze vrijwilligers.

Interesse om als vrijwilliger te werken? Mail dan naar info@doct.nl en vermeld hierbij je contactgegevens, ervaring en beschikbaarheid.

Momenteel hebben we genoeg vrijwilligers en nemen we voorlopig geen nieuwe vrijwilligers aan.

Ook hebben we het hele jaar door enthousiaste stagiaires, van o.a. de opleiding dierverzorging.

Daarnaast bieden wij dagbesteding en sociale activering aan.

Momenteel zijn wij op zoek naar een Beheerder Kinderboerderij voor 36 uur per week

Beheerder Kinderboerderij

Kinderboerderij (KB) ’t Valleike in de Reeshof te Tilburg is er voor dieren en natuureducatie en wordt momenteel gedraaid met een team van 13 tot 18 vrijwilligers. ’t Valleike heeft een selectie alledaagse en niet alledaagse dieren. Daarnaast biedt ’t Valleike een educatief programma aan voor volwassenen en kinderen om de betrokkenheid van de bezoekers met natuur en natuurbehoud te vergroten.

Het DOC-T is het opvangcentrum voor zwerfhonden en –katten uit de regio. In opdracht van de gemeente Tilburg wordt het DOC-T geëxploiteerd door de Diamant-groep. Een klein team van vaste medewerkers geeft samen met een groot aantal vrijwilligers uitvoering aan deze opdracht. Het DOC-T bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Asielfunctie voor zwerfhonden en –katten
  • Kittenopvang bij gastgezinnen
  • Dierenambulance voor de regio Tilburg en Waalwijk
  • Aansturing Stedelijk Coördinator Kinderboerderijen

Ben jij gek op dieren, begaan met het welzijn van dieren en heb je ervaring met dierenverzorging? Wij zijn voor KB ‘t Valleike op zoek naar een:

Beheerder Kinderboerderij (36 uur m/v)

Wat ga je doen?

Je zorgt voor het coördineren, toezicht houden en het uitvoerend ondersteuning bieden aan alle voorkomende werkzaamheden op de KB. Deze werkzaamheden hebben betrekking op de verzorging en welzijn van de dieren als onderdeel van natuur- en milieueducatie. Functioneel wordt je als beheerder aangestuurd door de Stedelijk Coördinator Kinderboerderijen.

Meer specifiek zijn je activiteiten gericht op het plannen en organiseren van de dagelijkse verzorging van de dieren en schoonmaken van de verblijven. Je ziet erop toe dat protocollen en voorschriften worden nageleefd. Je signaleert en meldt afwijkingen of problemen met betrekking tot de dieren , huisvesting of hun verblijf.

Als beheerder van de KB zorg je verder voor de aansturing en begeleiding van de groep vrijwilligers die werkzaam zijn op de KB en je levert een bijdrage in de ontwikkeling van de kennis en de competenties van de vrijwilligers.

Tot slot zorg je ervoor dat de noodzakelijke administratieve processen op een juiste manier worden uitgevoerd en wordt er een stuk gastheerschap van de beheerder verwacht.

Ben jij: 

  • een kandidaat die beschikt over een afgeronde opleiding Dierenverzorging (MBO 3 of 4) aangevuld met vakbekwaamheidsdiploma, een echte dierenliefhebber en heb je ervaring op het gebied van dierenverzorging?
  • een kandidaat die ervaring heeft met de aansturing en begeleiding van mensen en vind je het leuk om kennis over te dragen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen op het gebied van verzorging en welzijn van dieren?
  • gastvrij en enthousiast en vind je het leuk om bezoekers en groepen (scholen) te ontvangen en ben je daarnaast flexibel ten aanzien van onregelmatige werktijden?
  • zelfstandig, maar ook iemand die graag op een professionele manier samenwerkt en beschik je over een sterke persoonlijkheid?
  • in staat helder te communiceren en alert op goede mondelinge en schriftelijke presentatie en beschik je over kennis van MS office en ben je in bezit van BHV en EHBO?

Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren op deze vacature! We ontvangen je motivatie en C.V. graag uiterlijk 19 maart 2018 per e-mail, gericht aan Anouk Snoeren (personeelsadviseur): anouksnoeren@poubelle.nl

Wij bieden een afwisselende functie met een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden binnen een organisatie met een dynamische, mensgerichte manier van werken en met elkaar omgaan.

Verder bieden we je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Voor de functie is een verklaring omtrent gedrag (V.O.G.) vereist. De screening is van toepassing op gezondheidszorg en welzijn mens en dier, omgaan met geld en omgang personen. In eerste instantie gaat het om een invulling van de vacature voor de periode van een jaar.

Voor meer informatie over de functie/onze organisatie, kun je contact opnemen met Harrie Heerkens, manager DOC-T, bereikbaar via nr. 013 – 5435209.

dierenambulance
dierenambulance